Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (continuare) Joi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

22 Septembrie 2022
Vizualizari: 238
Comentează add

Scumpirea gazelor și a energiei electrice îi determină pe români să recurgă la utilizarea lemnului pentru încălzirea locuințelor.

Utilizarea lemnului pentru încălzirea locuințelor

florin-lepadatu

Foto: schweighofer.at.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - Scumpirea gazelor și a energiei electrice îi determină pe români să recurgă, în preajma sezonului rece, la utilizarea lemnului pentru încălzirea locuințelor.

Lemnele pentru foc s-au scumpit, însă, și ele, motiv pentru care autoritățile iau în calcul compensarea prețului acestora.

Ministrul mediului, Tánczos Barna, declară că a propus coaliției de guvernare fie să compenseze prețul pe metrul cub de lemn, fie să plafoneze costul acestuia.

Guvernul va lua o decizie în acest sens în ședința de săptămâna viitoare - a mai anunțat ministrul mediului.

El a mai spus că guvernul intenționează să interzică exportul pentru anumite sortimente de lemn și produse derivate din acesta.

Plafonarea prețului la lemnele de foc pentru populație nu ar fi cea mai bună măsură - spune, însă, liderul Federației Sindicatelor din Silvicultură, Silviu Geană.

El susține că mai eficientă ar fi acordarea unor vouchere românilor care se încălzesc cu lemn și explică și de ce.


Silviu Geană: ”Noi am susținut ideea de a se introduce niște vouchere într-o valoare de, eu știu, 50, 100, 150 de lei per metru cub, astfel încât chiar să fie o măsură care să ajute populația, pentru că, în momentul de față, pe ceea ce s-a lansat cel puțin în spațiul public, o plafonare la nivel de 500 de lei nu rezolvă problema. De ce? Pentru că, în foarte multe situații, ocoalele silvice valorifică lemnul necesar de foc sub acestă prag de 500 de lei și, de fapt și de drept, dacă se va merge pe această soluție, populația nu va avea mari beneficii.”


Etichete lemnecherestea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live