Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Marţi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Dinu

23 Iunie 2019
Vizualizari: 637
Comentează add

USR va adera la Alianţa Liberalilor şi a Democraţilor pentru Europa

petruta-dinu

  Preşedintele USR, Dan Barna.         Foto: Arhivă.

Uniunea Salvaţi România va adera la Alianţa Liberalilor şi a Democraţilor pentru Europa (ALDE Europe), potrivit unei decizii luate, ieri, în comitetul politic al partidului.
 
În paralel, USR şi PLUS continuă negocierile pentru desemnarea unui candidat unic la prezidenţialele de la toamnă şi a unui premier.
 
Redactorul Radio România Actualităţi, Petruţa Dinu, are detalii.
 
Reporter: Aderarea la partidul european ALDE constituie un pas firesc, în contextul în care USR a participat la fondarea unui nou grup politic în Parlamentul European, Reînnoim Europa, grup politic condus de Daciana Cioloș.
 
Pasul decis la București va fi finalizat în perioada următoare, a explicat liderul USR, Dan Barna.
 
Dan Barna: Săptămâna viitoare, în Elveția, la Consiliul ALDE Europa vom depune candidatura USR, astfel încât probabil la congresul din toamnă de la Atena să participăm deja cu delegaţi și să facem parte din structura acestui partid european. Este o decizie istorică, pentru că din acest moment USR merge mai departe. Avem colegii din alianța USR PLUS opt europarlamentari.
 
Reporter: După rezultatul bun obținut la alegerile europarlamentare USR şi PLUS continuă negocierile pentru desemnarea unui candidat unic la prezidențialele din toamnă și bineînțeles a unui premier.
 
Totodată, liderii celor două partide încearcă să clarifice modalitatea de funcționare a alianței, care în opinia celor de la USR ar trebui să continue într-o logică a unei proporționalități și a unui echilibru pentru crearea unei perspective credibile pentru electorat, pentru că se are în vedere o colaborare atât la alegerile locale, cât și la parlamentarele de anul viitor.
 
USR adoptă și un cod de conduită care ține de definirea elementelor de conflict de interese, de exemplu, sau de transmitere a mesajelor către public, așadar de comunicare.
 
USR modifică și statutul formațiunii, astfel încât președintele să fie ales de către toți membrii partidului, iar în luna iulie va organiza un congres.
 

Etichete USRPLUSAlianţa Liberalilor şi a Democraţilor pentru EuropaALDE Europe

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live