Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

13 Decembrie 2019
Vizualizari: 773
Comentează add

USR mai propune și liberalizarea prețului la energie electrică până la finalul anului viitor și a prețului la producție, la gaze naturale, de la 1 iulie 2020.

USR: Sumele confiscate de la infractori să fie folosite pt programe sociale

andrei-serban

 Foto: Arhivă.

Uniunea Salvați România a propus ca sumele care rezultă din confiscarea bunurilor din infracțiuni să fie folosite din nou pentru programe sociale și educative, așa cum era înaintea Ordonanței 114, care a pus aceste sume la dispoziția guvernului.

USR mai propune și liberalizarea prețului la energie electrică până la finalul anului viitor și a prețului la producție, la gaze naturale, de la 1 iulie 2020. În legătură cu pilonul doi de pensii, USR propune reducerea de la 1% la 0,6 % a comisionului care jumătate merge la Casa Națională de Pensii și jumătate la administratorii de fonduri.

La rândul lor, reprezentanții UDMR au propus premierului renunțarea la taxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie și banii care au fost colectați până acum, de aproximativ 700 de milioane de lei, să fie folosiți în programe de eficiență energetică.

Potrivit UDMR, în cadrul întâlnirii a fost discutată data de 23 decembrie, pentru că executivul să vină în fața parlamentului și să-și angajeze răspunderea privind proiectul de lege de abrogare a unor articole din Ordonanța 114.


Etichete USROUG 114comisioanebanienergie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live