Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Joi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

10 Ianuarie 2022
Vizualizari: 685
Comentează add

USR solicită convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru adoptarea unei soluții în contextul crizei prețurilor la energie.

USR solicită convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului

florin-lepadatu

Dacian Cioloş       Foto: gov.ro.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - USR solicită convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru adoptarea unei soluții în contextul crizei prețurilor la energie, soluție care să vină în sprijinul populației și firmelor.

Potrivit USR, legea de plafonare și compensare a facturilor promovate de PNL și PSD nu ajută consumatorul casnic, neglijează marii consumatori de energie și creează piedici pentru noi investiții în energie regenerabilă.

În context, USR propune reducerea TVA de la 19 la 5% pentru energie electrică și gaze naturale, pentru consumatorii casnici și non-casnici, pe o perioadă de șase luni, și eliminarea accizei la energie electrică.

Alte măsuri sunt creditul fiscal pentru întreprinderi în cuantumul a jumătate din creșterea facturii la energie și gaze și exceptarea de la plata certificatelor verzi pentru consumatorul casnic.

În opinia liderilor USR, aceste măsuri ar avea un efect direct în factură, fără birocrație și fără praguri artificiale - ne-a transmis reporterul RRA Alina Bordeiașu.


Etichete dacian ciolosUSR

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live