Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 05 EXCELENTA LA EA ACASA Marţi, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

20 Septembrie 2021
Vizualizari: 316
Comentează add

Președinta Senatului, Anca Dragu, spune că termenul de 28 septembrie, stabilit deja, este prea îndepărtat.

USR PLUS cere CCR să urgenteze dezbaterea sesizării privind moţiunea

amalia-bojescu

  Anca Dragu.                    Foto: Agerpres.

Reprezentanţii USR PLUS au cerut astăzi oficial Curţii Constituţionale să urgenteze dezbaterea sesizării privind moţiunea de cenzură pe care au depus-o împreună cu parlamentarii AUR la adresa Guvernului condus de liberalul Florin Cîţu.
 
Ce argumente au invocat ei în sprijinul cererii de  preschimbare a termenului stabilit pentru 28 septembrie aflăm de la Amalia Bojescu:
 
USR PLUS dorește să urgenteze luarea unei decizii de către Curtea Constituțională, pentru că, spunea președinta Senatului, Anca Dragu, termenul de 28 septembrie, stabilit deja, este prea îndepărtat. Ea a afirmat că moțiunea de cenzură trebuie dezbătută și votată în termenele stabilite prin Constituție, fiind dreptul Parlamentului de a exercita control asupra Guvernului.
 
Anca Dragu a mai precizat că USR a solicitat din nou Camerei Deputaților convocarea unei ședințe a conducerii Parlamentului în vederea stabilirii unui calendar pentru dezbaterea și votul moțiunii, solicitare rămasă deocamdată fără răspuns.
 
Între timp, parlamentarii AUR, semnatari ai moțiunii de cenzură alături de USR PLUS, au anunțat că intră în grevă parlamentară pe termen nelimitat.
 
Demersul lor, spunea senatorul AUR Sorin Lavric, este în semn de protest față de blocarea moțiunii de cenzură. El a precizat că senatorii și deputații formațiunii vor fi prezenți la ședințele de plen, dar nu vor participa la dezbateri și vot.
 
Şi PSD are pregătită o moțiune de cenzură împotriva Guvernului, dar va acționa în funcție de decizia Curții Constituționale.
 
Purtătorul de cuvânt al formațiunii, Radu Oprea, preciza că, dacă moţiunea USR PLUS - AUR va ajunge la vot, PSD o va susţine.
 
În acest context, a adăugat senatorul social-democrat, PSD va sprijini demersurile în Birourile Permanente Reunite ca moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR să ajungă în plenul reunit pentru dezbatere și vot.

Etichete usr plusmotiune ce cenzuracurtea constitutionalaaurpsd(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live