Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

22 Octombrie 2021
Vizualizari: 248
Comentează add

USR aşteaptă să fie invitată la discuții și va încerca să îi convingă pe liberali să meargă pe soluția unui guvern de coaliție cu susținere majoritară în parlament.

USR nu intenționează să sprijine un guvern minoritar

amalia-bojescu

Dacian Cioloș. Foto: facebook.com/dacian.ciolos.

În plan politic USR așteaptă să fie chemat la discuții pentru refacerea coaliţiei cu PNL și UDMR, însă cele mai vehiculate scenarii sunt legate de un guvern minoritar cu susținerea PSD.

Rămâne de văzut care va fi formula agreată. Despre pozițiile politice din prezent are detalii reporterul RRA Amalia Bojescu.


Reporter: UDMR acceptă varianta unui executiv condus de Nicolae Ciucă, pentru că înțelege necesitatea formării rapide a unui guvern - spune președintele uniunii, Kelemen Hunor. El consideră că este nevoie de un executiv cu drepturi depline.


Kelemen Hunor: Înțelegem dorința de a căuta o soluție rapidă, o soluție, poate, nu pe termen foarte lung, că suntem deschiși la dialog. Dacă se formează o majoritate în parlament, atunci poate funcționa până la alegeri. În acest moment, avem nevoie de un guvern cu drepturi depline.


Reporter: USR aşteaptă să fie invitată la discuții și va încerca să îi convingă pe liberali să meargă pe soluția unui guvern de coaliție cu susținere majoritară în parlament.

Președintele formațiunii, Dacian Cioloș, a anunțat că USR nu intenționează să sprijine un guvern minoritar.


Dacian Cioloş: Nici nu mai contează cum va vota USR-ul atâta vreme cât PNL-ul a anunțat că are deja susținere în Parlament. Și am înțeles că PSD-ul a anunțat, la fel, că poate să susțină un astfel de guvern minoritar.


Reporter: Social-democraţii vor discuta cu premierul desemnat despre conturarea unei majorități parlamentare care să susțină un guvern minoritar. Președintele PSD Marcel Ciolacu a exclus însă negocierile cu liderul PNL Florin Cîțu.


Marcel Ciolacu: E și normal să ne vedem cu premierul desemnat. E un moment destul de dificil prin care trece România. În ceea ce privește întâlnirile cu Partidul Național Liberal, cred că am fost destul de clar: în acest moment, Partidul Național Liberal are o decizie internă de a nu se vedea cu Partidul Social Democrat sau să negocieze.


Reporter: Parlamentarii AUR nu vor susține un guvern condus de Nicolae Ciucă, întrucât consideră că acesta nu va putea aduna o majoritate stabilă în parlament.


Co-președintele formațiunii Claudiu Târziu: Domnia sa nu are cum să alcătuiască o majoritate parlamentară altfel decât mituind PSD-ul. Pentru noi, numirea domnului Nicolae Ciucă înseamnă o încercare de militarizare a României.

(RS)


Etichete usrcoalitienegocieripnlpsdudmrnicolae ciucaaur(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live