Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

31 Martie 2018
Vizualizari: 4972
Comentează add

La Sibiu, reprezentanţi ai Uniunii Salvaţi România au început de astăzi o campanie de strângere de semnături pentru iniţiativa cetăţenească "Fără penali în funcţii publice".

USR a început campania "Fără penali în funcţii publice"

carmen-vulcan-sibiu

  Preşedintele USR, Dan Barna.         Foto: Arhivă.

La Sibiu, reprezentanţi ai Uniunii Salvaţi România au început de astăzi o campanie de strângere de semnături pentru iniţiativa cetăţenească "Fără penali în funcţii publice".
 
Aceasta îşi propune să modifice un articol din Constituţie, astfel încât condamnaţii penal să nu mai poată ajunge la conducerea instituţiilor de stat.
 
Pentru ca iniţiativa să fie dezbătută de Parlament e nevoie de 500.000 de semnături, iar preşedintele USR, Dan Barna, crede că peste 1 milion de persoane vor semna în cele şase luni, cât va dura campania.
 
Dan Barna: Sunt bucuros să văd că sunt deja cetăţeni care vin şi doar la întrebarea "Ce se întâmplă aici?", "E pentru semnături pentru fără penali. Unde semnez?", înseamnă că este ceea ce noi presupuneam că există în societate, o aştepatre la decenţă. Se regăseşte şi în reacţia oamenilor.
 
Sunt optmist că în zilele şi în lunile următoare o campanie care durează şase luni vom reuşi să depăşim pragul minim de 500.000 de semnături. Sincer, cred că ar trebui să trecem de un milion, pentru căe o temă majoră pentru România.
 
Dacă o să reuşim să punem această barieră legislativă, poate o să avem oameni un pic mai decenţi şi mai corecţi în conducerea statului.
 
Printre primii care au semnat lista la Sibiu a fost Dan Perjovschi, trasmite corespondentul nostru Carmen Vulcan.  Iniţiativa este susţinută, printre alţii, şi de Mihai Şora, Gabriel Liiceanu şi preşedintele Asociaţiei Colectiv, Eugen Iancu.

Etichete SibiuFără penali în funcţii publicecampanieUSR

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live