Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL * Meteo * Sport Miercuri, 20 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Dinu

17 Mai 2017
Vizualizari: 489
Comentează add

Legea, adoptată recent de Camera Deputaţilor, stabileşte ca deţinuţii să beneficieze de reducerea pedepsei cu şase zile la fiecare 30 de zile de detenţie în condiţii improprii.

USR a atacat la Curtea Constituţională legea privind executarea pedepselor

petruta-dinu

Arhivă foto: Cristiana Sabău.  

Uniunea Salvaţi România a atacat la Curtea Constituţională legea privind executarea pedepselor, adoptată recent de Camera Deputaţilor şi care stabileşte ca deţinuţii să beneficieze de reducerea pedepsei cu şase zile la fiecare 30 de zile de detenţie în condiţii improprii.

Deputatul USR, Silviu Dehelean, a precizat că unul dintre motivele sesizării este încălcarea principiului bicameralismului, în condiţiile în care legea a fost modificată fundamental la Camera Deputaţilor, printr-o serie de 43 de amendamente, care nu au fost dezbatute deloc în Senat - susţine Silviu Dehelean.  

Silviu Dehelean: "Hotărâţi să atacăm la Curtea Constituţională acest proiect, iar motivele pentru care am atacat-o au fost faptul că încalcă principiul bicameralismului şi pentru încălcarea principiului egalităţii cetăţenilor în faţa legii, întrucât considerăm că se generează sau se instituie o discriminare bazată pe avere, în momentul în care poţi renunţa la cei 40% din remuneraţie ca să primeşti zile considerate executate în plus". 

USR a invocat în sesizarea la Curtea Constituţională şi încalcarea principiului securităţii juridice, pe motiv că definirea condiţiilor necorespunzătoare din închisori ar fi neclară.


Etichete USRCurtea Constituţionalălegea privind executarea pedepselorSilviu Dehelean

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live