Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

2 Septembrie 2021
Vizualizari: 296
Comentează add

USR PLUS anunță că își retrage sprijinul politic pentru premierul Florin Cîțu, după ce acesta l-a revocat din funcție pe ministrul justiției, Stelian Ion.

USR PLUS anunță că își retrage sprijinul politic pentru premierul Cîțu

-

Foto: gov.ro.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (2 septembrie, ora 7:01) - Realizator: USR PLUS anunță că își retrage sprijinul politic pentru premierul Florin Cîțu, căruia îi reproșează că a aruncat țara în criză politică. Formațiunea cere negocieri pentru desemnarea unui nou premier și anunță că dacă discuțiile vor eșua ar putea susține o moțiune de cenzură la adresa premierului. Totul a pornit de la anunțul șefului guvernului făcut aseară că l-a revocat din funcție pe ministrul justiției, Stelian Ion, care nu avizase proiectul Anghel Saligny un amplu proiect de infrastructură. 

Florin Cîţu: Nu voi accepta în Guvernul României miniștri care să se opună modernizării României. Stelian Ion este un ministru care, din nefericire, nu a reușit să se impună în coaliție, nu a reușit să își ducă la bun sfârșit proiectele. Un exemplu este desființarea Secției Speciale, care nici după opt luni de mandat nu a fost desființată. A bloca activitatea Guvernului doar pentru că nu ești de acord să dezvolți comunitățile înseamnă încălcarea mandatului dat de Parlament prin programul de guvernare. Nu voi permite ca poporul român să fie șantajat. Am informat liderii coaliției despre această demitere. Nu mai accept pe nimeni în guvern care să șantajeze, pe nimeni care să nu înțeleagă că noi aici nu vorbim despre primari, ci vorbim despre comunități și despre interesul cetățenilor. 

Realizator: Ulterior, premierul Florin Cîțu a declarat că își dorește ca partenerii de coaliție USR PLUS să aibă responsabilitatea să nu aleagă ieșirea de la guvernare, așa cum au comunicat pe diverse canale.


Etichete (ii)usrcituion

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live