Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

18 Octombrie 2021
Vizualizari: 184
Comentează add

Premierul desemnat propune un cabinet în care se regăsesc miniștrii USR din fostul executiv, dar și nume noi.

USR depune la Parlament programul de guvernare şi lista de miniştri

amalia-bojescu

  Dacian Cioloș. Foto: facebook.com/dacianciolos

Conducerea USR a validat aseară lista guvernului minoritar și programul de guvernare pe care Dacian Cioloș ele va depune astăzi în Parlament.
 
Premierul desemnat propune un cabinet în care se regăsesc miniștrii USR din fostul executiv, dar și nume noi.

Lista cu miniștrii cabinetului Cioloș și programul de guvernare

 
În opinia lui Dacian Cioloș, un guvern monocolor al Uniunii Salvați România poate fi o soluție pentru ieșirea din actuala criză.
 
Liderul USR au optat pentru această variantă după ce negocierile cu foștii parteneri de guvernare pentru refacerea coaliției de dreapta au eșuat.
 
USR propune un program de guvernare cu măsuri urgente pentru combaterea pandemiei de COVID-19, de stopare a creșterii prețurilor la energie, dar și ajutor pentru IMM-uri.
 
Pe lista guvernului monocolor, se regăsesc foști miniștri în guvernul Cîţu, între care Stelian Ion la Justiție, Ioana Mihăilă la Sănătate sau Cătălin Drulă la Transporturi. Dan Barna este propus să ocupe portofoliul la externe. Printre numele noi, sunt Mihai Goţiu la Mediu, Alin Stoica la Interne, sau Nicu Fălcoi la Ministerul Apărării. Decizia USR, de a merge în Parlament cu un guvern minoritar, a fost luată după ce negocierile cu foștii parteneri de guvernare, pentru refacerea coaliției, au eşuat.
 
Președintele USR, Dacian Cioloş, premier desemnat, spune că formaţiunea sa este pregătită să-și asume responsabilitatea în această situație de criză.
 
Dacian Cioloş: Mergem în Parlament, pentru că acolo vom vedea dacă există sau nu susținere pentru un program de ieșire din criză, un program de care România are nevoie. Eu mă gândesc la ceea ce așteaptă oamenii, nu la speculații și la calcule.
 
PNL și UDMR nu doresc reluarea colaborării cu USR, întrucât - susțin reprezentanții celor două partide - fostul partener de guvernare a votat o moțiune împotriva executivului din care a făcut parte.
 
Președintele PNL, Florin Cîțu, spunea că premierul desemnat trebuie să își asume responsabilitatea de a face o majoritate cu cele două partide cu care a demis guvernul.
 
Florin Cîţu: Votul politic al USR pentru susţinerea moţiunii PSD a însemnat ruperea coaliției de guvernare rezultate după alegerile parlamentare din decembrie 2020. Votul USR  a fost definitoriu în demiterea Guvernului.
 
UDMR atrage atenția că este nevoie cât mai repede de un guvern învestit cu puteri depline pentru a gestiona criza medicală și creșterea prețurilor la energie electrică și gaze naturale. 
 
USR are 80 de senatori și deputați, iar pentru a primi încrederea Parlamentului, premierul desemnat are nevoie de minimum 234 de voturi favorabile.
 

Etichete usrdacian ciolosguvernul ciolosparlament(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live