Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

15 Ianuarie 2012
Vizualizari: 1367
Comentează add

Preşedintele PSD, Victor Ponta, consideră necesară întâlnirea parlamentului în sesiune extraordinară, pentru a dezbate situaţia politică din ţară care a generat demonstraţiile publice.

USL vrea convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare

oana-bala

Crin Antonescu şi Victor Ponta. Foto: Agerpres.

USL va solicita convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare, care să dezbată "situaţia politică actuală şi tensiunile sociale fără precedent şi să genereze o soluţie politică prin care să fie împiedicată escaladarea acestor tensiuni", se arată într-un comunicat de presă.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, consideră necesară întâlnirea parlamentului în sesiune extraordinară, pentru a dezbate situaţia politică din ţară care a generat demonstraţiile publice.

Liderul social-democrat a mai spus că manifestaţiile trebuie să fie paşnice şi să nu comită abuzuri. 

"Este necesar să întrunim Parlamentul, în cel mai scurt timp, sperăm până lunea viitoare, deci în maxim o săptămână, şi să discutănm despre aceste două subiecte: ce s-a întâmplat şi ce se întâmplă în acest moment cu demonstraţiile publice şi ce vom face cu proiectul de lege a sănătăţii.

"Sunt două subiecte esenţiale. Guvernul a dispărut în această perioadă şi trebuie ca parlamentul să-şi îndeplinească datoria", a declarat Victor Ponta. 

Deputatul PNL Mihai Voicu a afirmat că parlamentul are datoria să dezbată situaţia actuală, care este una foarte tensionată, şi a adăugat că cetăţenii sunt extrem de nemulţumiţi. 

"Este evident pentru toată lumea că manifestaţiile din stradă nu au ca simplu obiect opoziţia faţă de legea sănătăţii, sau protestul faţă de gafele repetate ale preşedintelui Traian Băsescu pe acest subiect.

"Nemulţumirile sunt foarte mari şi sperăm că măcar acum cei de la putere nu vor practica, din nou, discursul "totul e bine şi direcţia e bună şi toată lumea e mulţumită", pentru că sper că se vede, de data aceasta, că majoritatea cetăţenilor sunt extrem de nemulţumiţi de situaţia din România", a declarat Mihai Voicu. 

Propunerea Uniunii Social Liberale nu se susţine, a declarat, la rândul său, liderul grupului PDL din Senat, Cristian Rădulescu, şi a menţionat că aceasta creează impresia de activism politic.

El a precizat că membrii coaliţiei de guvernămând ar putea discuta despre propunerea USL în şedinţa de mâine.  

"Până şi din punct de vedere procedural propunerea nu se susţine, fiindcă în regulamentul Camerelor scrie clar că o sesiune extraordinară se convoacă cu o anumită ordine de zi, pe o anumită perioadă.

"Ordinea de zi, dacă este cea pe care au spus-o dânşii - şi anume dezbaterea situaţiei politice actuale - este un lucru greu de acceptat şi fără precedent, fiindcă întotdeauna Parlamentul se convoacă pentru priorităţi legislative", a declarat Cristian Rădulescu.  

Vicepreşedintele politic al UDMR, László Borbély, nu crede că este cazul să fie convovată o sesiune parlamentară extraordinară, pentru că, în opinia sa, problema a fost rezolvată prin retragerea din dezbatere a proiectului de lege a sănătăţii. 

"Nu susţinem convocarea unei sesiuni. Noi credem că este numai, evident, o mişcare politică prin care ei încearcă să prifite de această nemulţumire, eu zic justă, a cetăţenilor, şi atât", spune László Borbély.


Etichete USLsesiune parlamentarăVictor PontamanifestaţiiPSDopoziţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live