Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DE LA Joi, 17 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Februarie 2014
Vizualizari: 867
Comentează add

USL anunţă că reprezentanţii săi în comisia parlamentară de revizuire vor vota în favoarea rectificării proiectului în sensul celor ce vor fi indicate de Curtea Constituţională.

USL "susţine rectificarea proiectului Constituţiei"

radiojurnal

Camera Deputaţilor. Foto: Arhivă.

Uniunea Social Democrată precizează că reprezentanţii săi în comisia parlamentară de revizuire vor susţine şi vor vota în favoarea rectificării proiectului în sensul celor ce vor fi indicate de judecătorii Curţii Constituţionale.

Potrivit unui comunicat, Uniunea Social Democrată consideră că este esenţial ca proiectul de revizuire a legii fundamentale să întrunească, înainte de votul final din Parlament, toate condiţiile şi standardele pe care Curtea Constituţională sau Comisia de la Veneţia le formulează.

În acest fel, se poate obţine un larg consens politic şi social, necesar adoptării unui document de o asemenea importanţă, se mai arată în document.

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat astăzi că judecătorii Curţii au analizat propunerea de revizuire a Constituţiei până la articolul 102, el precizând că în jur de 10 articole au fost găsite în contradicţie cu legea fundamentală.


Etichete USLCurtea ConstituţionalăComisia de la Veneţiarectificare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live