Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Marţi, 04 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

10 Februarie 2014
Vizualizari: 1379
Comentează add

Liderii USL negociază în aceste zile o nouă structură şi formulă guvernamentală, după propunerea liberalului Klaus Iohannis la interne şi pentru funcţia de vice-prim-ministru.

USL negociază pentru numirea lui Klaus Iohannis ca vicepremier

andrei-serban

Klaus Iohannis.

Discuţiile de astăzi nu au adus un rezultat concret, iar negocierile vor continua mâine.

ANI atrage atenţia că un ales local trebuie să demisioneze de la primărie înainte de a fi ministru, pentru a nu se afla în stare de incompatibilitate.

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis şi-a reafirmat determinarea de a deveni vicepremier, precizând că va face toţi paşii legali pentru acest lucru.

Klaus Iohannis  mai spunea că va trebui schimbată structura guvernului, fiind foarte posibil să intervină şi alte modificări în afara celor propuse de PNL.

Toate acestea trebuie realizate printr-un vot în parlament.

"Este singura cale şi toată lumea a acceptat acest lucru. Nu au fost propuneri concrete, dar a existat dorinţa absolut legitimă şi corectă din partea partenerilor noştri să aibă puţin timp să analizeze situaţia şi, până mâine, dacă este cazul, să vină cu o propunere", a declarat Klaus Iohannis. 

Subiectul va continua şi mâine să fie negociat în USL

Premierul Victor Ponta a susţinut că nu doreşte să treacă noua structură a guvernului prin parlament doar ca să schimbe vicepremierul de la finanţe la interne.

El a precizat că nu se pune problema înlocuirii lui Gabriel Oprea din funcţia de vicepremier şi că trebuie urmărită îmbunătăţirea activităţii guvernului. 

"Se împlinesc aproape doi ani de când activăm şi, evident, cu această ocazie, când vii în faţa parlamentului, vii şi ceri sprijin pentru ceea ce este nevoie întotdeauna într-o asemenea activitate, să îmbunătăţeşti partea de funcţionare" a mai declarat premierul.

Victor Ponta a mai spus că vroia să îi trimită astăzi preşedintelui Traian Băsescu propunerea de numire în funcţia de ministru de interne a lui Klaus Iohannis.

Acesta a refuzat însă, deoarece încă nu s-a stabilit ca el să ocupe şi funcţia de ministru şi pe cea de vicepremier, aşa cum vor liberalii.

Despre numirea lui Klaus Iohannis în guvern, ANI a trimis astăzi un comunicat în care precizează că acesta trebuie mai întâi să demisioneze din funcţia de primar al Sibiului şi apoi să fie numit ministru, deoarece cele două funcţii sunt incompatibile.


Etichete Klaus IohannisSibiuvicepremierPNLUSLPSDVictor PontaANIministruGabriel OpreaTraian Băsescuguvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live