Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 31 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

11 Iunie 2012
Vizualizari: 1662
Comentează add

Potrivit rezultatelor parţiale anunţate de Biroul Electoral Central, USL conduce în preferinţele alegătorilor atât la primării cât şi la Consiliile judeţene.

USL, învingătoare la alegerile locale USL, învingătoare la alegerile locale - Conține audio

ioana-dogaru

Copreşedinţii USL Crin Antonescu (st.) şi Victor Ponta (dr.).Foto: Agerpres

Rezultatele oficiale parţiale anunţate de reprezentanţii Biroului Electoral Central arată că Uniunea Social-Liberală a obţinut, la nivel naţional, cele mai multe voturi la alegerile de duminică.

După validarea rezultatelor din aproape jumătate din numărul total de secţii de votare, USL a obţinut aproximativ 44% din totalitatea mandatelor de primar, la care se adaugă 10,6% mandate de primar câştigate de candidaţii PSD în localităţile în care social-democraţii au mers separat, nu sub sigla USL, potrivit redactorului România Actualităţi, Cristina Dumitrescu.

Uniunea Social-Liberală îşi adjudecă şi aproape jumătate din numărul total de mandate de consilieri judeţeni, consilieri locali şi de preşedinţi ai consiliilor judeţene.

USL a obţinut 49,37 % din voturile exprimate pentru Consiliile Judeţene, iar PDL a primit 15,68%, în timp ce PP-DD a primit 8,4%, potrivit rezultatelor parţiale furnizate de BEC, luni, la ora 18.00, după numărarea voturilor din 7.476 de secţii din cele 16.910.

Voturile primite de partide pentru Consiliile judeţene - în procente din totalul voturilor valabil exprimate

(Rezultate parţiale anunţate de BEC luni la ora 18)

Potrivit anunţului BEC, au fost centralizate rezultate din 7.476 de secţii din cele 16.910, prezenţa la vot fiind de 60,72%.

Din cele 3.530.133 de voturi valabil exprimate, 1.742.885 voturi au fost primite de USL (49,37%), PDL - 553.740 (15,68), iar PP-DD - 296.793 (8,40%).

Centralizarea rezultatelor continuă, şi următoarele date oficiale parţiale vor fi anunţate de Biroul Electoral Central la ora 22:00.

Sorin Oprescu rămâne la primărie, potrivit BEM

Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti a prezentat rezultatele parţiale ale alegerilor locale pentru Primaria Capitalei şi a Consiliului General de la 237 secţii de votare dintr-un total de 1223.

Astfel Sorin Oprescu conduce cu 55,83% faţă de principalul contracandidat al sau Silviu Prigoană care a obţinut 16,47 procente.

Pentru funcţia de consilier general, pe primele trei locuri se situează candidaţii de la Uniunea Social-Liberală, partidul Democrat Liberal şi Partidul Poporului Dan Diaconescu.

Aceeaşi componenţă se întalneşte şi la consilile locale de la sectoare cu excepţia sectorului 2, unde pe locul trei se afla Uniunea Naţională pentru Progresul României.

Potrivit rezultatelor parţiale, patru primari aflaţi în funcţie rămân în continuare în preferinţa alegătorilor faţă de principalii lor contracandidaţi.

Este vorba de Andrei Chiliman de la sectorul 1, Neculai Onţanu – sector 2, Cristian Popescu Piedone, sector 4 şi Marian Vanghelie sector 5.

La sectorul 3, Robert Negoiţă a obţinut 56,53% faţă de actualul primar Liviu Negoiţă care a obţinut doar 29,53%.

La sectorul 6 Rareş Mănescu a obţinut 49,97% faţă de primarul în funcţie Cristian Poteraş care a obţinut doar 20,30%.

Emil Boc, noul primar al Clujului, potrivit BEM

Potrivit rezultatelor furnizate de Biroul Electoral Municipal, democrat-liberalul Emil Boc a obţinut cu 1423 de voturi mai mult decât contracandidatul său, reprezentantul USL, Marius Nicoară.

Numărătoarea paralelă a PDL indica o diferenţă de aproximativ 1500 de voturi între cei doi, în favoarea lui Emil Boc.

Marius Nicoară a acuzat fraude masive comise de PDL şi a cerut renumărarea voturilor în mai multe secţii de votare.

Fostul premier Emil Boc le-a mulţumit clujenilor pentru "imensa onoare" pe care i-au acordat-o, adăugând că, în acelaşi timp, resimte şi o mare responsabilitate şi că, împreună cu echipa PDL, va pune în practică proiectele anunţate în campanie.

Emil Boc a spus că, în opinia sa, cheia pentru dezvoltarea municipiului Cluj-Napoca o reprezintă atragerea de fonduri euroepene.

"Vom apăsa pedala absorbţiei fondurilor europene", a spus Boc.

Rezultatele alegerilor locale din ţară au fost analizate la "Interviul serii", difuzat de Radio România Acualităţi, de Victor Caraculacu împreună cu invitatul său, profesor universitar Cristian Pârvulescu, politolog şi preşedinte al Asociaţiei Pro Democraţia.

Audio:

Votul de duminică i-a adus în prim-plan şi pe unii candidaţi independenţi dar şi un partid nou.

Pe de o parte, candidatul independent la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, a obţinut aproape 10 procente, pe de altă parte, Partidul Poporului al lui Dan Diaconescu a reuşit un nesperat loc trei în aproape toată ţara.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu i-a declarat redactorului Radio România Actualităţi, Constaţa Comănici, că este vorba, în primul rând, de un vot negativ dat Partidului Democrat Liberal.

Audio:


Etichete alegeriBECBEMprimarconsiliu judeţeanEmil BocSorin Oprescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live