Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

21 Noiembrie 2011
Vizualizari: 1632
Comentează add

Preşedintele PNL, Crin Antonescu spune că cererea de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu va fi finalizată "probabil într-o săptămână".

USL "declanşează procedura de suspendare a preşedintelui"

andrei-serban

Daniel Constantin (stg.), preşedintele PC, Crin Antonescu (ctr.), preşedintele PNL şi Victor Ponta, preşedintele PSD. Foto: Agerpres.

Conducerea Uniunii Social Liberale a decis să declanşeze demersurile pentru acţiunea de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, a anunţat preşedintele PNL, Crin Antonescu.

"Nu este un moft, o invenţie de agendă", a spus Antonescu, care a precizat că USL doreşte o amplă dezbatere publică pe acest subiect.

Pentru suspendarea preşedintelui se va constiui o comisie politică ce va redacta cererea de suspendare din funcţie a preşedintelui, a precizat liderul PNL.

Antonescu susţine că documentul va fi finalizat "probabil într-o săptămână".

El a precizat că, ulterior, va avea loc o discuţie în grupurile parlamentare reunite şi, dacă grupurile vor asuma această propunere, aceasta va fi iniţiată, pe traseul parlamentar stabilit de Constituţie.

Crin Antonescu a mai spus că USL îşi propune să iniţieze o largă dezbatere publică în legătură cu acest act politic şi, în cursul acestei dezbateri publice, în funcţie de calendarul ce va fi stabilit, să se încerce conturarea în jurul acestui demers a unui larg curent public.

Mai multe informaţii despre declanşarea procedurii de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu puteţi citi pe siteul politicaromânească.ro.

Săptămâna trecută, preşedinţii PSD, PNL şi PC au anunţat, într-o declaraţie de presă, că, în urma declaraţiilor şefului statului referitoare la îngheţarea pensiilor, au solicitat juriştilor din partidele lor să pregătească pentru luni un raport în care să fie evaluată posibilitatea declanşării procedurilor de suspendare.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la Radio România Actualităţi, că, indiferent care va fi rezultatul sesizării la Curtea Constituţională a îngheţării pensiilor şi salariilor în anul 2012, "bani nu există", arătând că, "dacă ar exista, s-ar plăti".


Etichete USLTraian BăsescuPNLCrin Antonescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live