Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECŢIA DE MUZICĂ. OMUL CU CHITARA (R) Marţi, 16 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Februarie 2014
Vizualizari: 1390
Comentează add

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, exclude ideea susţinerii fostului premier liberal Călin Popescu Tăriceanu la alegerile prezidenţiale.

USD nu face alianţă "cu o persoană fizică"

radiojurnal

Liviu Dragnea. Foto: gov.ro.

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea crede că noul guvern Ponta ar putea obţine un sprijin de 60% la votul de investitură în parlament.

Liviu Dragnea a spus că programul de guvernare al USD va fi completat cu propunerile UDMR dar a negat informaţiile vehiculate în presă potrivit cărora UDMR ar fi cerut pentru intrarea la guvernare renunţarea la procesele primarilor care au arborat steagul secuiesc sau adoptarea legii amnistiei.

Liviu Dragnea a exclus azi idee susţinerii fostului premier liberal Călin Popescu Tăriceanu la alegerile prezidenţiale.

El consideră că USD trebuie să aibă candidat propriu.  

"Nu facem alianţă cu domnul Tăriceanu.

"USD nu poate face alianţă cu o persoană fizică.

"Nu avem cum să semnăm aşa ceva, iar în ceea ce priveşte cooptarea la guvernare noi nu mergem la poarta PNL şi cine iese de acolo oferim posturi în guvern.

"Iar în ceea ce priveşte candidatura la prezidenţiale nu există nici o înţelegere între PSD sau USD pentru a-l susţine pe domnul Tăriceanu la prezidenţiale", a precizat Liviu Dragnea.

Călin Popescu Tăriceanu conduce în sondaje

Potrivit unui sondaj de opinie publicat astzi Călin Popescu Tăriceanu ar câştiga detaşat în faţa lui Crin Antonescu într-o eventuală confruntare pentru Preşedinţia României.  

La întrebarea cu cine aţi vota dacă în turul doi al alegerilor prezidenţiale ar intra Crin Antonescu şi Călin Popescu Tăriceanu 71% dintre respondenţi au luptat pentru fostul premier şi doar 29% pentru actualul lider PNL.

Potrivit aceluaşi sondaj Tăriceanu ar fi preferat şi în cazul în care ar intra în turul doi al scrutinului prezidenţial cu Victor Ponta pe care l-ar vota doar 48% din alegători faţă de 52 de procente cât ar întruni fostul premier.

În ceea ce priveste o bătălie în turul doi al prezidenţialelor între Crin Antonescu şi Mihai Răzvan Ungureanu acesta din urmă ar câştiga în faţa preşedintelui PNL cu 56%.

Legat de gradul de încredere al populaţiei în politicieni doar 15% din cei chestionaţi au răspuns că au multă şi foarte multă încredere în prezidenţiabilul Crin Antonescu, 37% în Victor Ponta, 49% în Călin Popescu Tăriceanu, 44% în Sorin Oprescu şi 28% în Traian Băsescu.

Sodajul IRES a fost realizat în perioada 24-28 februarie pe un eşantion de 1223 de persoane şi are o marjă de eroare de plus-minus 2,9%.


Etichete Ruperea USLLiviu DragneaUSDPSDCălin Popescu Tăriceanusondajprezidenţiale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live