Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

31 Octombrie 2019
Vizualizari: 447
Comentează add

Secretarul general, Jens Stoltenberg, a atras atenția că statele care vor să intre în NATO trebuie să depună eforturi și să "implementeze reforme substanțiale".

Uşa NATO rămâne deschisă, anunță Jens Stoltenberg în Ucraina

sergiu-stet

 Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Foto: Arhivă.

Secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a susţinut joi, 31 octombrie, un discurs în plenul Parlamentului de la Kiev, în care a declarat, din nou, că uşa NATO este deschisă pentru cei care doresc să facă parte din această alianţă politico-militară, scrie ziarul Korrespondent.
 
"Ca stat suveran, Ucraina are dreptul să-şi aleagă sistemele de securitate. Ușa NATO rămâne deschisă", a subliniat Stoltenberg, de la tribuna Parlamentului ucrainean.
 
"Apartenența la NATO este decisă de membrii Alianței și de către cei care doresc să se alăture acesteia. Decizia le aparţine doar lor. Nimeni din afara țării nu are drept de vot în acest sens. Epoca sferelor de influență a apus", a adăugat secretarul general al NATO, recunoscând, însă, complexitatea procesului de obţinere a statutului de mebru cu drepturi depline al Alianţei.
 
Potrivit lui Stoltenberg, țările care vor să intre în NATO trebuie să depună eforturi și să "implementeze reforme substanțiale".
 

Etichete Jens StoltenbergNATOKievUcrainasecretar general

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live