Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DE LA "-" LA "+" INFINIT (R) Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Aprilie 2022
Vizualizari: 299
Comentează add

Preşedinta Comisiei Europene a calificat drept şantaj decizia Rusiei de a opri livrarea de gaze către Polonia şi Bulgaria.

Ursula von der Leyen: Era combustibililor fosili din Rusia se va încheia

radiojurnal

  Ursula von der Leyen. Foto: Comisia Europeană

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a calificat drept act de şantaj decizia Rusiei de a opri livrarea de gaze către Polonia şi Bulgaria. Şefa Executivului comunitar a dat asigurări că la nivelul Uniunii Europene se fac eforturi pentru a asigura livrări alternative de gaze şi că nivelurile de stocare sunt la ora actuală cele mai bune posibile în întreaga Uniune.

Celelalte state membre trebuie să fie solidare cu ţările afectate de această provocare a mai spus Ursula von der Leyen, după Reuniunea Grupului de coordonare în domeniul gazelor la care s-au discutat variante de atenuare a impactului unor eventuale viitoare întreruperi ale aprovizionării.


Ursula von der Leyen: Utilizarea de către Kremlin a combustibililor fosili pentru a încerca să ne şantajeze nu ne surprinde deloc. Răspunsul nostru va veni imediat într-un mod unit şi coordonat. În primul rând ne vom asigura că decizia Gazprom are cel mai mic impact posibil asupra consumatorilor europeni. Kremlinul a eşuat încă o dată în această încercare de dezbinare a cetăţenilor europeni. Era combustibililor fosili din Rusia se va încheia în Europa. Europa avansează în chestiunile legate de energie.


Etichete Ursula von der Leyenşantajdecizia Rusieioprire livrare gazePoloniaBulgaria

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live