Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 09 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

21 August 2019
Vizualizari: 329
Comentează add

Ursula von der Leyen: România va primi unul dintre portofoliile de comisar european dintre domeniile transporturi, energie sau mediu.

Ursula von der Leyen despre viitorul comisar european al României

andrei-serban

Întrevederea prim-ministrului Viorica Dăncilă (dr) cu președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen (stg). Foto: gov.ro.

România va primi unul dintre portofoliile de comisar european dintre domeniile transporturi, energie sau mediu.

Este ceea ce i-a spus la Bruxelles premierului Viorica Dăncilă viitoarea şefă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Numele comisarului român va fi decis ulterior, în funcţie de domeniul ce va fi acordat ţării noastre, a mai precizat prim-ministrul. Cu detalii, trimisul nostru în capitala Belgiei, Andrei Şerban:


Reporter: Premierul Viorica Dăncilă a susținut că țara noastră poate să primească un portofoliu important, pentru că a demonstrat până acum că poate gestiona un asemenea domeniu, așa cum a făcut cu agricultura și cu dezvoltarea regională.

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Radio România Actualități, premierul Viorica Dăncilă a amintit câteva argumente pentru care țara noastră merită să primească domenii precum transporturi, mediu sau energie.


Viorica Dăncilă: România este o țară mare, care a făcut performanță atunci când a deținut președinția Consiliului Uniunii Europene și a arătat că poate gestiona foarte bine lucrurile la nivel european. România este o țară implicată și a deținut deja două portofolii foarte importante. Am solicitat aceste portofolii având în vedere și solicitările din partea cetățenilor români și ce se pliază pe specificul țării noastre. Doamna președintă mi-a spus că unul din aceste portofolii va fi al României.


Reporter: Premierul a mai precizat că nu a discutat cu viitoarea șefă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, despre persoana care va fi desemnată comisar european din partea României și a arătat că, în funcție de domeniul care va fi acordat țării noastre, se va numi și comisarul român.

De asemenea, cei doi demnitari au discutat despre prioritățile viitoarei Comisii Europene, iar Ursula von der Leyen a felicitat România pentru rezultatele bune pe care le-a obținut în perioada când a exercitat președinția Consiliului Uniunii Europene.


Etichete romaniacomisar europeanceviorica dancilacomisia europeanaursula von der leyen

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live