Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 25 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Septembrie 2020
Vizualizari: 127
Comentează add

Biroul Electoral Central a respins solicitarea Ministerului de Interne privind prelungirea procesului de votare pentru unele secţii.

Urnele „se închid la ora 21.00”

radiojurnal

Biroul Electoral Central a respins solicitarea Ministerului de Interne privind prelungirea procesului de votare după ora 21:00 în secţiile în care procedurile au fost îngreunate din cauza masurilor anti-COVID-19 şi unde s-ar mai afla alegători la ora 21:00 în proximitate - curtea exterioară a localului, alei şi trotuare.

Argumentele pentru respingerea acestei cereri  au fost explicate de purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central, Mircea Preoţescu:         

Mircea Preoţescu: Prevederile articolului 92 din Legea 115 din 2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale sunt clare, în sensul că nu permit posibilitatea prelungirii votării după ora 21:00 pentru alegătorii care așteaptă în proximitatea localului secției de votare, astfel cum s-a solicitat Biroului Electoral Central.

Realizator: Aşadar, urnele se închid în mai puţin de o oră, iar  prezenţa la vot comunicată de Autoritatea Electorală Permanentă la nivel naţional a depăşit 44%.


Etichete (ii)votareurne

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live