Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINAL Joi, 18 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

5 Octombrie 2018
Vizualizari: 598
Comentează add

Condiţiile în care persoanele netransportabile sau invalide pot solicita urna mobilă.

Urna mobilă pentru persoanele netransportabile (la referendum)

radu-dobritoiu

Cetăţenii vor putea vota mâine şi duminică, în cadrul referendumului pentru redefinirea familiei, doar la secţiile în care sunt arondaţi, dacă se află în localitatea de domiciliu. Dacă sunt, însă, în altă localitate decât cea de domiciliu, îşi pot exercita dreptul de vot pe listele suplimentare. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Monica Dajbog, a explicat, de asemenea, care sunt condiţiile în care persoanele netransportabile sau invalide pot solicita urna mobilă.

Monica Dajbog:

"Cererile persoanelor netransportabile din cauză de boală sau invaliditate se depun la Biroul Electoral al celei mai apropiate secţii de votare, însoţită de c?pii ale actelor care dovedesc stare de sănătate sau invalidate. Cererile se pot depune de către orice persoană, inclusiv în orice zi a votării, cu suficient timp înainte de încheierea votării, însă. Reamintim că urna specială trebuie să fie în secţia de votare înainte de ora 21:00, momentul în care se închide secţia de vot".

Serviciile pentru Evidenţa Populaţiei vor lucra mâine şi duminică, în intervalul orar 7:00 - 21:00, şi vor elibera documente persoanelor care nu deţin acte de identitate valabile, astfel încât acestea să poată participa, dacă doresc, la referendumul pentru redefinirea familiei.
 


Etichete Referendum 2018mReferendum FamilieProceduri vot referendum

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live