Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 10 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

4 Iulie 2022
Vizualizari: 256
Comentează add

Urmează shimbări semnificative în Codul Fiscal

alina-stanuta

  Foto: Arhivă.

Urmează shimbări semnificative în Codul Fiscal, care vor aduce creșteri ale nivelurilor de impozitare pentru tranzacțiile imobiliare și pentru dividende, dar și deduceri fiscale pentru tineri și familiile cu copii, iar băuturile alcoolice, cele cu zahăr și țigările se vor scumpi încurând pentru că vor fi majorate accizele sau taxa pe valoare adăugată.
 
Sunt măsuri convenite de liderii coaliției ce ar urma să fie adoptată de Guvern săptămâna viitoare, printr-o ordonanță de modificare a Codului Fiscal.
 
După ședința coaliției de guvernare oficial nu există nicio informare în privința măsurilor pe care PSD-PNL-UDMR le-au decis. Potrivit unor surse, însă, modificările la Codul Fiscal convenite de liderii coaliției prevăd deduceri pentru veniturile mici, creșterea accizelor la alcool și tutun, dar și unele creșteri de TVA.
 
Astfel, potrivit surselor la capitolul deduceri vor beneficia cei cu venituri până în 4.500 de lei, iar tinerii până la 26 de ani vor avea deduceri de 15% din impozitul pe venit. La capitolul accize, liderii coaliției se pare că au decis că acestea vor crește la alcool și țigări, iar în privința TVA, aceasta se va majora de la 5 la 9% pentru restaurante, catering și hoteluri.
 
Pentru băuturile cu zahăr TVA va crește de la 9 la 19%. Totodată, PSD, PNL, UDMR se pare că au decis ca impozitul să crească și pentru câștigurile din jocurile de noroc. În privința capitolului impozitul pe proprietate, liderii PSD, PNL, UDMR au hotărât că acesta se va aplica pe grila de la notar și se va face o clasificare de rezidențial-nerezidențial, cu impozitul de rigoare. Unele dintre aceste modificări ar putea intra în vigoare de la 1 august, iar altele de la 1 ianuarie 2023.

Etichete taxefiscalimpozite

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live