Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Marţi, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gina Bahor, Brăila

18 Ianuarie 2016
Vizualizari: 1549
Comentează add

Pe drumurile judeţene s-a intervenit cu un număr de 18 utilaje, 24 persoane şi s-a împrăştiat 18 tone material antiderapant.

Urgia albă a paralizat județul Brăila

gina-bahor-braila

Foto: Gina Bahor.

La Braila iarna s-a instalat din noaptea de sambata spre duminica, iar dupa doua zile de viscol si zapada troenita,, a venit si gerul care a pus stapanire pe judet.

Autoritatile  au actionat in consecinta, dar au avut parte si de surprize.

Duminica, pompierii braileni au fost la datorie si au intervenit cu trei autospeciale de la Garda de Interventii Insuratei la stingerea unui incendiu din localitatea Insuratei , unde acoperisul unei case a fost cuprins de flacari.

Pompierii au reusit sa stinga focul izvucnit de la un cos de fum defect, si au ars 8 mp de acoperis.

Tot duminica s-a intervenit pentru scoaterea din nameti a unei masini blocate intre Baraganul si Insuratei , pentru salvarea a patru adulti si a unui copil, dupa cum ne-a precizat, lt. col Stefan Stoian din cadru ISU, interventia s-a facut rapid. Intr-o alta situatie, o maşină condusă de o femeie de 30 de ani a derapat şi s-a răsturnat pe Digul care leagă Brăila de Galaţi, din cauza drumului acoperit cu zăpadă şi gheaţă.

Şoferiţa a scăpat cu viaţa, fiind rănită uşor, iar o echipă de intervenţie a lucrat la scoaterea maşinii din şanţul unde a derapat.În cursul zilei de duminică, echipajele SMURD au fost solicitate să acorde asistenţă în cazul a cinci persoane.

Au fost deblocate 41 de persoane aflate în mijloacele auto, între care zece muncitori care au rămas blocaţi într-o maşină în zăpadă între localităţile Movila Miresii şi Oprişeneşti.

Cei zece se aflau într-o Dacie Logan MCV cu şapte locuri şi au plecat dinspre Movila Miresii spre Oprişeneşti.

Au rămas înzăpeziţi, au sunat la 112, iar echipele de intervenţie au ajuns la ei, i-au preluat şi i-au dus la adăpost. In judet au ramas fara curent electric 13 localitati , din care 3 in Insula Mare a Brailei.

Au fost aplicate opt sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 8.400 de lei, conducătorilor auto pentru nerespectarea regulilor de circulaţie în condiţii de iarnă, respectiv lipsa anvelope de iarnă, neutilizarea dispozitivelor omologate antiderapante.

Duminica, au fost drumuri inchise –Braila-Faurei-Buzau si Braila-Rm.Sarat, dar si alte 9 drumuri judetene.

Gravidele, 22 la numar si 74 de persoane care beneficiaza de dializa au fost aduse de sambata in municipiu, astfel incat nu au fost  probleme.

În municipiul Brăila utilajele au început să circule pe principalele artere încă de la miezul nopții, iar în oraș circulația s- desfășurat în condiții de iarnă.

Ca un fapt pozitiv, surprinzator chiar, multi dintre locatarii de la blocuri au iesit sa scoata zapada cu lopata , eliberand caile de acces din zona.

Bac-urile au circulat în condiţii de iarnă

Bac-urile au circulat în condiţii de iarnă, unul  la trecerea de la Smârdan şi unul în Insula Mare a Brăilei.

Ziua de luni a adus noutati, in sensul in care raportul prezentat de ISU, s-a semnalat faptul ca in judet sapte localităţi din judeţul Brăila erau fără energie electrică, trei drumuri naţionale închise şi 20 drumuri judeţene blocate din cauza sulurilor de zăpadă.

Fără energie electrică au fost sapte localitati: Tătaru aparţinând comunei Dudeşti - 814 consumatori, Pribeagu aparţinând comunei Roşiori – 58 consumatori, Surdila Greci – 278 consumatori, Ciocile – 781 consumatori, Roşiori – 670 consumatori şi localitatea Bărăganul  - parţial fără curent  electric,dar ]i localitatea Mircea Vod`.

Astfel, 30 de echipe de la Electrica Brăila au intervenit pentru remedierea defecţiunilor. Au fost închise trei drumuri naţionale: DN 2B limita judeţului Buzău – Ianca – Brăila – Baldovineşti – limita judeţului Galaţi, DN 22 limită judeţ Buzău – Gradiştea – Tudor Vladimirescu – Brăila – limita judeţului Tulcea şi DN21 Brăila Bărăganul – limita judeţului Ialomiţa. Pe drumurile naţionale s-a intervenit cu un număr de 21 utilaje, respectiv autobasculante cu lamă şi răspânditor şi 50 persoane.

Tot luni, au fost 20 drumuri judeţene blocate din cauza sulurilor de zăpadă.

Pe drumurile judeţene s-a intervenit cu un număr de 18 utilaje, 24 persoane şi s-a împrăştiat 18 tone material antiderapant.

În total au fost deblocate 76 persoane din 33 autovehicule blocate în trafic din cauza condiţiilor meteo din localităţile Bărăganu, Latinu, Ianca, Victoria, Jugureanu, Silistraru, Mărtăceşti, Şuţeşti, Ulmu, Gemenele, Ţepeş Vodă, Stăncuţa, Baldovineşti, Olăneasca, Chiscani şi Brăila.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila a instituit 15 filtre de informare (6 în municipiul Brăila şi 9 în judeţ) a participanţilor la trafic şi pentru verificarea modului de respectare a normelor de circulaţie rutieră.În perioada 17 ianuarie, ora 05.00 – 18 ianuarie, ora 05.30, au fost aplicate 9 sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto din cauza lipsei anvelopelor de iarnă, în cuantum de 9.450 lei.

Unităţile de învăţământ din mediul rural şi din oraşele Ianca, Făurei şi Însurăţei, închise

Toate unităţile de învăţământ din mediul rural şi din oraşele Ianca, Făurei şi Însurăţei, au fost închise luni, 18 ianuarie, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, potrivit deciziei luate la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila.

Cele din municipiu au fost  deschise.

Potrivit inspectorului şcolar general adjunct la ISJ Brăila, Dan Mihai Gheorghiţă, şcolile din municipiul Brăila vor fi deschise, cu precizarea că acolo unde sunt elevii care fac naveta din mediul rural în municipiu, să li se motiveze absenţele.


Etichete viscol si gerbrailaparalizata de zapadaiarnaviscolzapada troienitaisu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live