Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL * Meteo * Sport Luni, 18 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

7 Martie 2018
Vizualizari: 1042
Comentează add

Un urangutan în vârstă de 22 de ani a fost filmat în timp ce trăgea din ţigara aprinsă aruncată în direcţia sa de un vizitator.

Urangutan filmat în timp ce fuma într-o grădină zoologică din Indonezia Urangutan filmat în timp ce fuma într-o grădină zoologică din Indonezia - Conține video

radu-dobritoiu

Foto: captura Youtube.

Un urangutan în vârstă de 22 de ani a fost filmat în timp ce trăgea din ţigara aprinsă aruncată în direcţia sa de un vizitator, într-o grădină zoologică din Indonezia.

Imaginile cu Ozon, numele maimuţei fumătoare de la grădina zoologică din Bandung, la aproximativ 150 de kilometri sud-est de capitala ţării, Jakarta, au devenit virale pe internet, potrivit AFP.

Deşi este interzisă aruncarea ţigărilor sau a alimentelor în direcţia animalelor, regulile sunt, de cele mai multe ori, ignorate de vizitatori.

„Există un panou care semnalează interdicţia la adresa vizitatorilor de a arunca alimente sau ţigări către animale”, a declarat astăzi un purtător de cuvânt al grădinii zoologice, exprimându-şi regretul pentru acest incident.

Parcul are gardieni a căror sarcină este să supravegheze animale, dar cel care trebuia să monitorizeze urangutanul a lipsit, cel mai probabil, pentru a merge la toaletă, a explicat purtătorul de cuvânt Sulhan, care poartă un singur nume, ca mulţi dintre indonezieni.

Activiştii pentru drepturile animalelor au condamnat gestul vizitatorului care i-a dat ţigara maimuţei, precizând că incidentul scoate în evidenţă gestionarea precară a grădinilor zoologice din arhipelag.

Nu este primul filmuleţ cu un urangutan filmat în timp ce fumează în Indonezia, ţară în care nivelul de protecţie a animalelor este foarte scăzut, iar locuitorii sunt printre cei mai înrăiţi fumători din lume.

În 2012, o maimuţă de la o altă grădină zoologică a devenit dependentă de nicotină şi a trebuit să treacă printr-un sevraj brutal.


Etichete Urangutan fumatormaimuta fumatoare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live