Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI (DEZBATERE RRA) Marţi, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Olaru

28 August 2011
Vizualizari: 3051
Comentează add

Potrivit BBC, cel mai recent bilanţ al furtunii indică moartea a 11 persoane. Peste patru milioane de locuitori au rămas fără energie electrică.

Uraganul Irene face victime în SUA(Live updates) Uraganul Irene face victime în SUA(Live updates) - Conține video Uraganul Irene face victime în SUA(Live updates) - Conține galerie foto

Ora 16:10- Potrivit meteorologilor citaţi de Reuters,  uraganul Irene a fost retrogradat la faza de furtună tropicală.

Ora 15:04- Potrivit meteorologilor citaţi de agenţia Reuters, în următoarele ore, în anumite regiuni din New York s-ar putea forma tornade. Potrivit BBC, la ora 15.00, uraganul Irene se afla la 60 de km sud-est de New York. Având o viteză de 41 km/h, oraşul va fi lovit de uragan în aproximativ o oră, estimează BBC.

Ora 13:00 - Potrivit meteorologilor citaţi de BBC, uraganul Irene ar putea fi retrogradat la faza de furtună tropicală, după ce viteza vântului a scăzut la 120km/h. Starea de alertă se menţine.

Ora 12:30 - Paza de coastă americană a ridicat alerta pentru portul din New York, ceea ce indică faptul că sunt aşteptate vânturi foarte puternice. Ca urmare a măsurii, traficul navelor va fi puternic restricţionat.

Ora 11:00 - Vânturi puternice şi ploi torenţiale se înregistrează în New York, după ce uraganul Irene a ajuns în centrul financiar al SUA.

Cel puţin opt morţi şi zeci de răniţi, milioane de evacuaţi şi locuinţe rămase fără electricitate - este bilanţul în desfăşurare al pagubelor aduse pe Coasta de Est a Statelor Unite de uraganul Irene, considerat cea mai mare ameninţare naturală din ultimii şase ani, de după Katrina.

Locuitorii oraşelor mari de pe Coasta de Est, inclusiv din Washington, New York sau Philadelphia se pregătesc pentru ce e mai rău.

Uraganul Irene, retrogradat acum în categoria 1 pe scara Saffir-Simpson, cu cinci niveluri, a lovit deja Carolina de Nord cu rafale de vânt de peste 140 de kilometri pe oră.

Acum, Irene este deasupra uneia dintre cele mai populate regiuni din lume, cu peste 65 de milioane de locuitori, zone care - spun cei de la NHC - ar putea fi măturate de valuri de peste trei metri.

Video: Tineri în piaţa Times Square din New York, înaintea sosirii uraganului Irene.Primarul New York-ului, Michael Bloomberg, cel care a ordonat evacuarea a sute de mii de oameni, în premieră pentru metropolă, a făcut încă o dată un apel la populaţie şi a precizat că se aşteaptă la inundaţii importante în partea de sud a cartierului Manhattan.

"La acest moment, oamenii trebuie să rămână în case. Până acum v-am rugat să părăsiţi zonele în pericol, să vă refugiaţi în adăposturi sau la rude şi prieteni.

"Timpul pentru asta a trecut, a venit însă timpul să vă concentraţi pe ce aveţi de făcut acum, ţinând cont de ceea ce ne aşteaptă astăzi. Nu este o glumă, vieţile voastre sunt în pericol", a declarat Michael Bloomberg.

Asigurarea de provizii, de la apă potabilă la alimente şi medicamente, găsirea unei surse de lumină independentă, cum ar fi lanternele, sau încărcarea telefoanelor mobile sunt măsuri care ar putea salva vieţi, a adăugat Michael Bloomberg.

La New York şi în celelalte oraşe, aeroporturile au fost închise, iar transportul în comun suspendat.

Specialiştii spun că pe măsură ce uraganul va slăbi în intensitate, se vor forma tornade.

Pagubele produse de Irene ar putea trece de 11 miliarde de dolari, a anunţat o companie specializată în acest tip de calcul.


Etichete SUAuraganIrene

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live