Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Miercuri, 19 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Croitorescu

2 Septembrie 2017
Vizualizari: 985
Comentează add

Locuitorii Texasului încep să revină la casele lor după dezastrul produs de uraganul Harvey.

Uraganul Harvey: Peste un milion de persoane și-au părăsit locuințele

sorin-croitorescu

Locuitorii Texasului încep să revină la casele lor după dezastrul produs de uraganul Harvey, care s-ar putea dovedi una din cele mai costisitoare furtuni care au lovit Statele Unite.

Preşedintele Trump a cerut deja alocarea câtorva miliarde pentru operaţiunile de salvare şi pentru micile întreprinderi afectate.


Reporter: Sorin Croitorescu - Echipele de salvare au căutat ieri cu migală oamenii izolaţi din zonele inundate ale Texasului, după potopul adus de furtuna tropicală Harvey.

Potrivit agenţiei Reuters, peste un milion de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele, iar numărul decedaţilor ar putea creşte la 50.

Un nou incendiu s-a declanşat la uzina chimică Arkema, din apropiere de Houston. Fumul negru degajat reprezintă un potenţial pericol, deşi angajaţii companiei şi locuitorii din împrejurimi au fost evacuaţi.

Preşedintele Donald Trump merge astăzi din nou în Texas şi Louisiana, după ce a cerut Congresului un prim ajutor pentru sinistraţi de aproape opt miliarde de dolari.

Guvernatorul Texasului crede însă că pentru reconstrucţie ar fi nevoie de peste 125 de miliarde.

Un studiu al experţilor în urbanism de la o universitate texană arată că aglomerarea şi dezvoltarea haotică a oraşului Houston au agravat efectele inundaţiilor.

Sistemul de canalizare nu poate absorbi 15 miliarde de litri de apă aduse de o furtună tropicală obişnuită, or, uraganul Harvey a deversat o cantitate nemaivăzută, de 56 de mii de miliarde.

Experţii atrag atenţia că astfel de fenomene extreme riscă să devină frecvente odată cu încălzirea globală


Etichete uraganul harveysuadonald trumppagubetexas

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live