Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Vineri, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dana Costea

3 Septembrie 2010
Vizualizari: 2543
Comentează add

Uraganul Earl a ajuns în largul coastelor statului american North Carolina, iar viteza rafalelor de vânt este mare mare decât cea pevăzută, depăşind 170 de km/h.

Uraganul Earl, la un pas de America

dana-costea

Uraganul Earl a atins regiunea Nags Head, Carolina de Nord. Foto:Reuters

Uraganul Earl a ajuns în dreptul coastelor statului North Carolina.

Viteza rafalelor de vânt este mare mare decât cea pevăzută, acesta îndreptându-se, de-a lungul coastei de est, în direcţia Canadei, perturbând planurile de weekend a numeroşi americani, relatează Agenţia France Press.

Unii locuitorii s-au adăpostit în case, alţii au preferat să părăsească litoralul, unde erau prevăzute valuri înalte de un metru şi jumătate.

La ora locală 02.00 (09.00, ora României), Centrul Naţional pentru Uragane  a anunţat că rafalele de vânt aveau o viteză de 170 de kilometri pe oră.

Uraganul era aşteptat să ajungă  în apropiere de Outer Banks, o barieră de insule de nisip, în largul statului North Carolina, iar, apoi, în apropiere de Massachusetts, potrivit Centrului.

Retrogradat de la urgan de categoria a 4-a la categoria a 2-a, pe scara Saffir-Simpson, de cinci categorii, Earl, care este cel mai puternic uragan înregistrat în Atlantic de la începutul anului şi până în prezent, urmează să ajungă, sâmbătă, în provincia Nova Scotia, în Canada.

Earl este cel mai puternic uragan din nord-estul Statelor Unite şi New England, de la urgananul Bob, în 1991, şi până în prezent, potrivit meteorologilor.

Sosirea acestuia riscă să bulverseze planurile a numeroşi americani de a-şi petrece acest sfârşit de săptămână, marcând Ziua Muncii, în regiune, ale cărei plaje sunt, în mod tradiţional, foarte frecventate.

În regiunile de coastă din Massachusetts şi pentru o parte din Nova Scotia au fost lansate alerte.
   

O bază militară, în North Carolina, a fost transformată în centru de salvare, şi aici au fost pregătite 300.000 de porţii de hrană şi 400.000 de litri de apă potabilă.


 


Etichete uraganvântrafaleCanadaStatele Unitevitezăplaje

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live