Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 20 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Decembrie 2018
Vizualizari: 848
Comentează add

Situaţii de urgenţă în 16 județe ale ţării şi în Capitală, din cauza căderilor masive de zăpadă şi a viscolului.

UPDATES: Situaţii de urgenţă în 16 județe ale ţării şi în Capitală

radiojurnal

Foto: Politia Romana

UPDATE:  Începând de aseară de la ora 23.00 si pana astazi la ora13.00 subunitățile de intervenție ale ISU ARAD au executat 15 misiuni pentru îndepărtarea arborilor sau stâlpilor căzuți pe diferite cai de acces. Intervențiile s-au desfășurat în municipiul Arad și pe mai multe drumuri din județ în sprijinul echipelor CNAIR, transmite corespondentul RRA, Ioan Suciu.


Peste 40 de pompieri și mai multe mijloace tehnice au fost dislocate pentru intervenții.
De asemenea din ordinul IGSU, un echipaj cu un container de iluminat pleacă în sprijin la ISU Timiș.

UPDATE: În județul Hunedoara, aflat sub incidența codului portocaliu de precipitații abundente, doua trenuri de calatori au fost oprite cu puțin timp în urmă din cauza blocarii liniei ferate de copacii cazuti. 20 de pasageri, printre care un copil, aflati in trenul regio 2082, oprit in gara Strâmbuța, din Defileul Jiului, sunt preluati de pompieri si transportati cu un microbuz in Petrosani, transmite corespondentul RRA, Ilie Pintea.

De asemenea, trenul interregio 100765, ce circula pe ruta Iasi - Timisoara stationeaza in gara Zam deoarece linia ferata este blocata de arbori cazuti pe sine in judetul Arad. Trenul este incalzit iar autoritatile monitorizeaza pasagerii si sunt pregatite sa acorde ajutor, la nevoie.

Pe de altă parte, 17 echipaje Enel intervin pentru remedierea avariilor la reteaua electrica ce au afectat 27 de localitati din judetul Hunedoara. Sunt, total sau partial afectati, 16.204 abonati din 28 de localități, printre care Hațeg, Petroșani și Uricani. De asemenea, 77 de utilaje ale Drumurilor Judetene si 38 ale Sectiei Drumuri Nationale actioneaza pentru curatarea drumurilor de zapada, iar la aceasta ora se circula in conditii de iarna pe toate drumurile din judet.

UPDATE: Potrivit ISU SEMENIC, la ora 12, în judeţul Caraş-Severin erau 53 de UAT-uri nealimentate cu energie electrică, din 77 existente pe teritoriul judeţului. Greutatea zăpezii căzute în ultimele ore a rupt cabluri de curent şi stîlpi la Reşiţa, cele mai multe!, Bocşa, Topleţ, Oraviţa şi Caransebeş, chiar în centrul oraşului, în zona Parcului Dragalina, transmite corespondentul RRA, Mario Balint.

Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Reşiţa au fost solicitasţi să intervină, în această dimineaţă, pe Strada Castanilor, din municipiu, pentru eliberarea din locuinţă a unei persoane rămasă blocată din cauza zăpezii care s-a prăvălit de pe acoperiş, blocînd uşa şi ferestrele.

Pe Muntele Mic stratul de zăpadă se apropie de un metru. Drumul de acces în stațiune este, deocamdată, blocat de un utilaj de deszăpezire răsturnat. Nici instalaţiile de cablu nu funcţionează, de altfel, staţiunea nu este alimentată, în acest moment, de energie electrică.

Căderile masive de zăpadă şi viscolul din ultimele ore au dus la apariţia unor situaţii de urgenţă în 16 județe ale ţării şi în Capitală.

Peste 150 de arbori au fost doborâţi din cauza vântului, iar 40 de maşini au rămas blocate în zăpadă, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

În județele Hunedoara, Ialomiţa şi Teleorman s-a intervenit cu autofreze la deschiderea drumului pentru ca trei ambulanţe să poată ajunge la cazurile medicale.

În Prahova, pe raza localităţii Slănic, 46 de pasageri ai unui autocar ce nu mai putea înainta au fost transportaţi la hotelul unde erau cazaţi.

Circulaţia rutieră pe DN66 Târgu Jiu - Petroşani este întreruptă în Defileul Jiului, la aproximativ 10 kilometri de Mănăstirea Lainici, în direcţia Petroşani, din cauza prăbuşirii unor arbori de pe marginea drumului pe carosabil.

Trafic întrerupt şi pe calea ferată Simeria - Filiaşi şi Târgu Jiu - Filiaşi; mai multe trenuri staţionează din cauza căderilor de arbori peste calea ferată sau a lipsei de tensiune în reţeaua de contact - precizează Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române


Etichete viscolninsorivanthunedoarabucurestipetrosaniteleormanambulanteslaniccalea feratacaras severinhunedoaratimis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live