Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Dumitrescu

22 August 2020
Vizualizari: 1012
Comentează add

UPDATE: ora 15.10 - Marcel Ciolacu a fost ales preşedinte al Partidului Social Democrat în urma votului exprimat de către cei 1.460 de delegaţi.

UPDATES: Congresul extraordinar al PSD, la Palatul Parlamentului

cristina-dumitrescu

UPDATE: ora 15.10 - Marcel Ciolacu a fost ales preşedinte al Partidului Social Democrat în urma votului exprimat de către cei 1.460 de delegaţi din cele 39 de centre regionale organizate, sâmbătă, în cadrul congresului extraordinar al partidului.

În urma votului secret, cu buletine, Marcel Ciolacu a fost desemnat preşedinte al PSD cu 1.310 voturi pentru moţiunea susţinută de acesta, iar Eugen Teodorovici a primit 91 de voturi.

Totodată, au fost înregistrate 49 de voturi nule.

UPDATE: ora 13.00 - Reporter Cătălin Purcaru - Marcel Ciolacu candidează pentru funcția de preşedinte al PSD, împreună cu o echipă de conducere din care fac parte Gabriela Firea și Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinți, Paul Stănescu, secretar general, Vasile Dîncu, preşedinte al Consiliului Național, și 12 vicepreședinți: patru pe domenii de activitate și opt pe regiuni.

Actualul lider interimar al social-democraților propune și un proiect politic pentru reconstrucția PSD și revenirea la valorile social-democrației.

România are nevoie de o stângă puternică, de siguranță, reconstrucție și creșterea nivelului de trai, a afirmat Marcel Ciolacu.


Marcel Ciolacu: Viitorul PSD este legat de apărarea valorilor în care credem: solidaritate, echitate și șanse egale pentru toți, promovarea oamenilor integri, competenți și cu experiență în administrație, criterii de performanță pentru cei care ocupă funcții publice; toleranță zero față de corupție, dar și toleranță zero față de abuzuri.


Reporter: El a adăugat că își dorește un partid pro-european care să consolideze Parteneriatul cu NATO și cel Strategic cu SUA. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, la rândul său, a criticat actualul guvern, susținând că nu a decontat până acum cheltuielile din perioada crizei medicale.


Gabriela Firea: Am vorbit în țară cu toți colegii mei, nu s-a decontat nimic sau aproape nimic. Păi, normal, trebuie bani pentru clienții politici ai baronilor galbeni, că doar aceia mai sunt în picioare, baronii galbeni; de alte culori eu nu am ma văzut.
Reporter: Eugen Teodorovici este singurul contracandidat pentru Marcel Ciolacu la funcția de preşedinte al PSD. El a ales să candideze singur și fără un program politic, însă nu s-a prezentat la lucrările Congresului.

---Știrea inițială---

Congresul extraordinar al PSD este în desfășurare la Palatul Parlamentului.

Social-democrații își aleg noua conducere, iar în competiția internă pentru șefia partidului s-au înscris liderul interimar al partidului, Marcel Ciolacu, și fostul ministru de finanțe, Eugen Teodorovici.

Înaintea reuniunii de astăzi Marcel Ciolacu a reamintit că acesta este un congres diferit, organizat în condiții speciale, din cauza pandemiei.


Marcel Ciolacu: Chiar dacă congresul nu mai este în modul clasic, fizic, este un congres 90% online, dar cu respectarea legilor și a statutului, Partidul Social Democrat arată că are capacitatea de a se adapta noului și de a fi deschizător încă o dată de drumuri și sunt ferm convins că și restul forțelor politice nu au o altă alternativă, nici anul acesta, nici anul viitor, de a ține congrese /doar/ în această formă și ne bucurăm că iarăși PSD-ul va fi un etalon.

(RS)


Etichete psdmarcel ciolacucongrespalatul parlamentului(RS)eugen teodorovici

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live