Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

23 Noiembrie 2019
Vizualizari: 1504
Comentează add

UPDATE: ora 17.00 Peste 260 de mii de români din străinătate au votat în cadrul turului doi al alegerilor prezidenţiale.

UPDATES - Alegeri prezidențiale, turul doi: A doua zi de vot în diaspora

radio-romania-actualitati

Români la vot, secție din orașul Alcalá de Henares, din regiunea Madridului. Foto: Annamaria Damian.

Click pe poza ptr. a afla prezenta la vot in diaspora în timp real

UPDATE: ora 17.00 - Peste 260 de mii de români din străinătate au votat în cadrul turului doi al alegerilor prezidenţiale.
 

Peste 260 de mii de români din străinătate au votat, deja, în cadrul turului doi al alegerilor prezidenţiale. Prezenţa la urne este sensibil mai ridicată decât în urmă cu două săptămâni la această oră, când fuseseră înregistrate 213 mii de voturi în afara ţării.

Secţii din Londra, Chişinău şi Bruxelles au fost cele la care s-au prezentat cei mai mulţi votanţi de până acum.

Urnele se închid la ora locală 21:00, şi se vor redeschide mâine, când are loc şi votul în ţară, în intervalul orar 7:00-21:00, cu posibilitatea de prelungire a programului în caz de nevoie, până aproape de miezul nopţii.

Sistemele tehnice destinate desfăşurării procesului electoral pentru alegerea preşedintelui României funcţionează în cele mai bune condiţii, informează Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Peste 1.600 de specialişti STS asigură suportul tehnic, pentru ca pe timpul procesului electoral să nu apară întreruperi, se arată într-un comunicat

UPDATE: ora 15.00 - Prezenţa la vot în străinătate a trecut de 200 de mii.

Prezenţa la vot în străinătate a trecut de 200 de mii, iar românii din estul Londrei conduc detaşat ca număr de voturi exprimate până la această oră, peste 3 mii la secţiile de votare din cartierul Stratford, unde locuieşte o importantă comunitate românească.

Interesul este mai crescut pentru participarea la turul doi al alegerilor prezidenţiale în comparaţie cu cifrele înregistrate în urmă cu două săptămâni, atunci când s-a atins un record de participare la alegeri pentru românii din afara ţării.

Aceştia au în total la dispoziţie trei zile pentru a vota, în România urmele se deschid mâine dimineaţă la ora 7 şi se vor închide la ora 21.

---Știrea inițială---

Reporter, Carmen Gavrilă: Numărul românilor din străinătate care au votat deja în turul doi al alegerilor prezidenţiale a depăşit 165.000, o prezenţă mai ridicată decât acum două săptămâni.

Ritmul de vot s-a accelerat în ultimele două ore, după ce s-au redeschis secţiile în toate statele din Europa, unde se află cei mai mulţi dintre românii plecaţi din ţară.

Pe primul loc la capitolul mobilizare se află românii din Italia cu peste 27.000 de voturi exprimate, urmaţi de cei din Marea Britanie, Germania, Spania şi Republica Moldova.

Sunt şi situaţii speciale din cauza vremii nefavorabile din unele state, unde au fost emise avertizări meteo.

Ministerul de Externe precizează că secția de votare numărul 427 din Savona, Italia, a fost mutată la adresa Palazzo Comunale, conform unei decizii a Autorității Electorale Permanente, ca urmare a unui cod roșu de inundații în zonă.

Dealtfel, și în ce privește Franța, Ministerul de Externe avertizează că există o alertă meteo de intensificare a vântului la rafală pe întreg litoralul francez, dar și un cod portocaliu de ploi torențiale și furtună în Gard, Herault, Bouche-du-Rhône şi Alpes Maritimes.

Românii din străinătate au la dispoziție 835 de secții și pot în continuare să își exercite dreptul la vot la acest scrutin, astăzi și mâine, în intervalul 7:00 - 21:00.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă din nou ca români aflați în străinătate să vină la urne pe durata ambelor zile, pentru a evita eventuale aglomerări în cursul zilei de mâine.


Etichete alegeri prezidentialevotturul doidiasporamaeaepbecitaliamarea britaniefrantasăania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live