Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Mănuţă

29 Iunie 2019
Vizualizari: 1355
Comentează add

UPDATE: Viorica Dăncilă este noul preşedinte al Partidului Social Democrat

UPDATE: Congresul PSD - Viorica Dăncilă este noul președinte al partidului

daniela-manuta

  Foto: Arhivă.

UPDATE RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (29 iunie, ora 18:01) - Radiojurnal - Viorica Dăncilă este noul preşedinte al Partidului Social Democrat, ales la Congresul Naţional al partidului, care s-a desfăşurat, astăzi.
 
Daniela Mănuţă vine, acum, în direct, cu mai multe informaţii de la Palatul Parlamentului din Bucureşti. Bună seara!
 
Reporter: Bună seara. Aşteptăm din moment în moment să aflăm rezultatele oficiale ale votului. Sursele noastre spun că şefia PSD ar fi fost câştigată de Viorica Dăncilă cu 2828 de voturi, preşedinte executiv ar fi Eugen Teodorovici, care ar fi obţinut 2463 de voturi din 3990, iar pentru funcţia de secretar general câştigător ar fi Mihai Fifor, cu 2366 de voturi.
 
Aceleaşi surse mai spun că Liviu Pleşoianu ar fi obţinut 715 voturi, Ecaterina Andronescu 50, iar Şerban Nicolae 375. Au fost şi 22 de voturi nule.
 
Votul a fost unul secret, a durat în jur de o oră, delegatii au avut trei buletine de vot şi 190 de cabine, care au fost amenajate în incinta Sălii Palatului.
 
Cei aproximativ 4.000 de delegaţi au ales ocupanţii primelor trei funcţii din Partidul Social Democrat.
 
Vă reamintesc, la funcţia de preşedinte al PSD au candidat Viorica Dăncilă, Şerban  Nicolae, Liviu Pleşoianu şi Ecaterina Andronescu.
 
Eugen Teodorovici, Daniel Suciu şi Daniel Florea s-au înscris pentru funcţia de preşedinte executiv, iar pentru cea de secretar general au intrat în cursă Codrin Ştefănescu, Gabriel Petrea, Mihai Fifor, Felix Stroe şi Rodica Nassar.
 
Aşteptăm rezultatele oficiale ale votului şi vom reveni cu informţii de aici, de la Sala Palatului./aionescu
 
 
 
UPDATE RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (29 iunie, ora 16:00) - Radiojurnal - Realizator: Delegaţii PSD, participanţi la Congresul Naţional al partidului îşi votează, la această oră, viitoarea conducere. Iulia Gherman a sintetizat declaraţiile celor patru candidaţi rămaşi în cursa pentru funcţia de preşedinte.
 
Reporter: Premierul Viorica Dăncilă, candidat pentru funcția de președinte al social-democraților, a declarat că partidul trebuie să înceapă un nou capitol și să demonstreze că are forța să răspundă corect la toate așteptările.
Viorica Dăncilă: Partidul Social Democrat trebuie să redevină cel mai mare și mai puternic partid din România și pentru acest lucru trebuie să fim împreună.
 
Reporter: În discursul pentru susținerea candidaturii la șefia partidului, ministrul educației, Ecaterina Andronescu, a subliniat că PSD trebuie să recâștige încrederea oamenilor prin dialog și prin comunicarea corectă a deciziilor luate.
Ecaterina Andronescu: Să explicăm oamenilor că am vrut să stopăm abuzurile din justiție. Nu am vrut o justiție pentru liderul nostru sau pentru noi, cei din PSD.
 
Reporter: Cel de-al treilea candidat pentru conducerea PSD, senatorul Șerban Nicolae, a precizat că deciziile luate la congresul de astăzi își vor pune amprenta asupra rezultatelor la alegerile prezidențiale locale şi parlamentare.
Şerban Nicolae: Vom decide dacă mai vrem să îi dăm României încă cinci ani de cap plecat la nivel european, la nivel internațional.
 
Reporter: La rândul său, deputatul PSD, Liviu Pleşoianu, a spus că au fost lideri sub conducerea cărora partidul și-a pierdut independența. El a cerut participanților la congres să voteze pentru România.
 
Liviu Pleşoianu: Să votaţi astfel încât la acest congres să triumfe adevărul, nu ipocrizia; să triumfe curajul, nu frica; să triumfe vorba liberă a omului liber, nu tăcerea vinovată.
 
Reporter: Potrivit noului statut al social-democraților adoptat astăzi, președintele partidului este ales sau revocat prin vot secret de congresul PSD.
 
Realizator: A transmis Iulia Gherman.
 
 
 
UPDATE RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (29 iunie, ora 15:00) - Congresul PSD continuă la această oră la Sala Palatului din Capitală, în prezenţa a peste 4.000 de delegaţi din toată ţara. Acum îşi susţin discursurile candidaţii pentru funcţia de secretar general, după ce înainte s-au adresat delegaţilor candidaţii pentru funcţia de preşedinte al PSD, respectiv Viorica Dancilă, Ecaterina Andronescu, Liviu Pleşoianu şi Şerban Nicolae. Unul dintre candidaţii pentru funcţia de preşedinte executiv, Sorin Bota, s-a retras din cursă şi a anunţat că îl susţine pe Eugen Teodorovici. După discursuri, delegaţii prezenţi urmează să voteze pentru primele trei funcţii de conducere din Partidul Social Democrat.
 
 
 
UPDATE RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (29 iunie, ora 13:01) - Radiojurnal - Realizator: Congresul Extraordinar al PSD este în plină desfăşurare, la această oră, la Bucureşti. Delegaţii prezenţi la reuniune au votat, la propunerea şefului organizaţiei PSD Tulcea, Horia Teodorescu, să fie introdusă candidatura lui Eugen Teodorovici pentru funcţia de preşedinte executiv al partidului. De asemenea, delegaţii au votat, cu unanimitate de voturi, modificarea statutului partidului. Astfel, preşedintele formaţiunii politice este ales sau revocat, prin vot secret, de către Congresul Partidului Social Democrat. Până acum, era ales de către membrii partidului, la nivel de filiale. Pentru detalii, intrăm acum, din nou, în direct cu redactorul nostru Daniela Mănuţă. Bună ziua, Daniela, te ascultăm.
 
Reporter: Bună ziua. Premierul Viorica Dăncilă, candidat la şefia PSD, a spus, în discursul său, că este acum timpul ca social-democraţii să demonstreze că au forţa să răspundă așteptărilor cetățenilor. Ea a subliniat că PSD a avut guvernele cu cele mai bune rezultate pentru români și că actuala guvernare PSD - ALDE a readus România între statele Uniunii Europene cu cea mai mare creștere economică.
 
Viorica Dăncilă: Suntem un partid puternic, capabil să continue o guvernare prosperă și să reclădească pe unitate dialog, respect și decență. Este momentul nostru să dovedim, încă o dată, că suntem echipa cu cele mai bune soluții, formată din oameni uniți și preocupați de binele societății și de bunăstarea românilor.
 
Reporter: Președintele Consiliului Național, Mihai Fifor, candidat pentru funcția de președinte executiv, a spus că alegerile pentru conducerea partidului nu reprezintă o luptă, ci o competiție deschisă și onestă.
 
Mihai Fifor: Indiferent cine va câștiga, indiferent cine va pierde, vom fi cu toții în aceeași echipă. Trebuie să lăsăm orgoliile la o parte și să acționăm cu încredere, solidaritate și hotărâre pentru România și pentru români.
 
Reporter: Invitat la Congresul PSD, preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a subliniat că alianţa aflată la guvernare trebuie să își continue programul asumat.
 
Călin Popescu Tăriceanu: Culoarele justiției, așa cum au fost denumite, trebuie să dispară, serviciile de informații trebuie să se retragă în cazarmă, presa trebuie eliberată de influențele subterane, iar strada trebuie să redevină spațiu public destinat circulației, nu loc de muncă pentru agitatorii vindicativ iși isterici.
 
Reporter: Cu puțin timp în urmă, a luat cuvântul și ministrul educației, Ecaterina Andronescu, şi ea candidată la şefia PSD. Social-democrata a spus că PSD trebuie să rămână partidul dezvoltării României. Vom reveni şi cu alte informaţii de la Congresul PSD.
 
 
 
UPDATE RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (29 iunie, ora 11:00) - Realizator: Constanţa Comănici - PSD se reuneşte, astăzi, în Congres Extraordinat, la Bucureşti, pentru a-şi alege o nouă conducere. Totodată vor fi aduse modificări la Statutul partidului. Pentru mai multe informaţii intrăm, acum, în direct, cu redactorul RRA Daniela Mănuţă. Bună ziua, Daniela! Te ascultăm.
Reporter: Bună ziua! Sunt câteva mii de persoane delegați din întreaga țară care au venit la București pentru a alege președintele, președintele executiv și secretarul general al PSD. Vor fi aleși cu majoritate de voturi, într-un singur tur. Fiecare delegat își va prelua buletinul de vot prin prezentarea actului de identitate. Mai mulți reprezentanți ai partidului spun că este posibilă o revenire în cursă pentru o funcție în conducerea PSD a lui Eugen Teodorovici. Înainte de a intra în sala de congres, el nu a confirmat și nici nu a infirmat această informație.
Premierul Viorica Dăncilă a declarat, când a sosit la Sala Palatului, că are emoții, însă este pregătită pentru funcția de președinte al PSD. Contracandidata sa, Ecaterina Andronescu a spus că nu trebuie să mai convingă, având în vedere întreaga sa activitate. Totuși, ea a admis că premierul are cele mai multe șanse de a câștigat șefia partidului. Şi Liviu Pleșoianu a declarat că nu și-a schimbat principiile pentru care intrat în politică, ceea ce va spune și în fața delegațiilor, și a criticat-o pe Viorica Dăncilă pentru schimbarea de atitudine din ultima vreme. Precizăm că Liviu Pleșoianu candidează pentru funcția de președinte al PSD. Vom reveni și cu alte informații, de aici, de la Sala Palatului.
Realizator: A fost în direct redactorul RRA Daniela Mănuță.
 
 
- - - - - - - - - - - - - - 
 
La Congresul PSD, ce va avea loc astăzi, la București, va fi aleasă noua conducere a partidului, cu majoritate de voturi într-un singur tur. Totdată, vor fi aduse modificări la statutul formațiunii.
 
Viorica Dăncilă, Șerban Nicolae, Ecaterina Andronescu și Liviu Pleșoianu candidează pentru președinția partidului, în timp ce Daniel Suciu, alături de Daniel Florea și Sorin Bota se luptă pentru funcția de președinte executiv.
 
Alegeri sunt și pentru funcția de secretar general, pentru care candidează Gabriel Petrea, Felix Stroe, Codrin Ștefănescu, Mihai Fifor și Rodica Nassar.
 
Fiecare delegat dintre cei 4.000 își va prelua buletinul de vot prin prezentarea actului de identitate, la fel ca la alegerile naționale. În acest mod - spunea președintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă - sunt eliminate orice potențiale suspiciuni sau acuzații legate de corectitudinea votului la congres. Viorica Dăncilă a mai spus că noua conducere va avea obligația și responsabilitatea de a câștiga viitoarele alegeri.
 
Viorica Dăncilă: Dincolo de persoanele care candidează, dincolo de cei care vor fi aleși, acest congres trebuie să fie despre reforma partidului, să fie un congres despre ce am realizat, ce nu am realizat, unde am obţinut rezultate bune, unde am greşit. Acest congres trebuie să fie despre programul politic al partidului, despre direcția în care vrem să mergem. Nu trebuie să fie un congres despre o anumită persoană sau alta. Și sper ca toți colegii mei să înțeleagă acest lucru.
 
 Liderul interimar al PSD, Viorica Dăncilă, are cele mai multe șanse să câștige șefia partidului, mai mulți lideri din terioriu exprimându-și susținerea față de aceasta.
 
În același timp, Mihai Fifor ar fi favorit pentru a doua funcție în partid, iar pentru cea de secretar general ar fi Daniel Suciu, actualul ministru al dezvoltării.
 

Etichete Congresul PSDalegericonducere

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live