Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Aprilie 2017
Vizualizari: 1021
Comentează add

După primele informaţii, la faţa locului sunt echipe de salvare şi poliţie, iar tot metroul a fost închis

UPDATE: 9 morţi în urma unei explozii la metroul din Sankt-Petersburg

radiojurnal

Foto: Captura video

UPDATE 3:  Corespondent RRA, Alexandru Beleavski - Autorităţile ruse au anunţat că au mai găsit o bombă la o staţie de metrou din Sankt-Petersburg, după explozia care a ucis în această după-amiază nouă persoane şi a rănit peste 20. 

Acest bilanţ, nouă morţi şi peste 20 de răniţi, dintre care unii în stare gravă, inclusiv un copil, este primul bilanţ provizoriu oficial. Dar potrivit altor informaţii, neoficiale, ar fi murit 10 persoane iar 47 au fost rănite.

Acest bilanţ menţionat înainte a fost anunţat de purtătorul de cuvânt al Comitetului Naţional Antiterorist, Andrei Prjezdomskii, care a precizat că a avut loc o singură explozie într-unul dintre vagoanele unui tren de metrou care circula între două dintre cele mai mari staţii de transbordare, "Tehnologhiceskii Institut" şi "Sennaia Ploşceadi".

Şi tot el a anunţat că o bombă artizanală a fost descoperită şi dezamorsată în staţia de metrou "Ploşceadi Vostania", care este situată în plin centrul oraşului, pe Bd. Nevski Prospekt, lângă gara care primeşte zilnic zeci de mii de călători care circulă spre Moscova. Aceste staţii de metrou sunt utilizate în fiecare zi de peste un milion de călători. 

Comitetul Antiterorist nu a calificat deocamdată explozia, dar un purtător de cuvânt al Procuraturii Generale a Rusiei a spus că a fost vorba de un atentat terorist.

Deocamdată nu există informaţii despre o eventuală revendicare a acestei explozii.  

Preşedintele Putin, care se află la reşedinţa oficială de la Strelnia, lângă St.Petersburg, unde s-a întâlnit cu liderul belarus Aleksandr Lukaşenko, a declarat că ancheta ia în calcul toate variantele, în primul rând cea a unui act terorist, şi a anunţat că rudele victimelor şi răniţii vor primi din partea statului toate ajutoarele necesare. 

In acest moment, răniţii au fost transportaţi în spitale. Continuă cercetările la faţa locului şi interogarea martorilor. 

Realizator: Autorităţile ruse sunt în stare de alertă. Ce măsuri imediate s-au luat? 

Corespondent RRA, Alexandru Beleavski: Trebuie spus mai întâi că St.Petersburg este un oraş cu 4,5 milioane de locuitori şi, după ce a avut loc explozia, autorităţile au închis toate staţiile de metrou, le-au evacuat pentru cercetări. Structurile de forţă şi serviciile municipale de resort au fost puse în stare de alertă maximă. Municipalitatea a pus gratuit la dispoziţia populaţiei mijloace de transport terestre care dublează traseele metroului şi unele firme de taxi chiar au declarat că nu vor percepe astăzi plată de la călători. Totodată, în Rusia, în oraşele unde există metrou, ca şi în principalele noduri de cale ferată şi aeroporturi, au fost luate măsuri suplimentare de securitate.

UPDATE 2: Autorităţile ruse au anunţat că au mai găsit o bombă la o staţie de metro din Sankt Petersburg, după explozia care a ucis în această după amiază 9 persoane şi a rănit peste 20(autoritatile au actualizat tragicul bilant al exploziei).

UPDATE 1: Poliţia rusă este în stare de alertă la Sankt Petersburg după explozia din metrou, care a făcut cel puţin 10 morţi şi 50 de răniţi. Preşedintele Vladimir Putin, care s-a aflat la Sankt Petersburg, unde s-a întâlnit cu preşedintele din Belarus, Alexander Lukaşenko, a declarat că nu este clară, deocamdată, cauza exploziilor, iar eforturile sunt în desfăşurare pentru determinarea acestora. El nu a exclus ipoteza unui atac terorist. Metroul din Sankt Petersburg a fost închis şi măsuri de securitate sporite au fost luate şi la Moscova, transmite corespondentul nostru în Federaţia Rusă, Alexandr Beleavschi.

O explozie puternică s-a produs luni într-un vagon de metrou la staţia "Sennaia Ploşadi" din Sankt-Petersburg. Conform informaţiilor organelor de ordine, există victime. Cel puţin 10 persoane şi-au pierdut viaţa.

La locul exploziei au sosit echipe de salvare şi de poliţie. Tot metroul a fost închis în urma exploziei, se anunţă într-un comunicat al companiei Metroului din Sankt-Petersburg.

Sunt blocate accesul şi ieşirea din staţiile de metrou "Park Pobedî", "Elektrosila", "Moskovskie Vorota", "Frunzenskaia", "Tehnologhiceskîi Institut", "Sennaia Ploşadi" şi "Gostinîi Dvor".

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost informat despre explozia de la Sankt-Petersburg. La Moscova s-au luat măsuri sporite de securitate


Etichete explozie la metroul din Sankt PetersburgVladimir Putin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live