Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Marţi, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 Iunie 2018
Vizualizari: 1160
Comentează add

Alin Anastasescu și-a susținut nevinovăția în declarația dată la Tribunalul București și a precizat că organizatorul evenimentului din noaptea tragediei din Club este responsabil.

Unul dintre patronii de la Colectiv a susținut ieri că este nevinovat

radiojurnal

   Incendiul de la Club Colectiv. Foto: Arhivă facebook.

Ieri a fost un nou termen de judecată la Tribunalul București, în dosarul Colectiv, deschis după incendiul devastator care a avut loc în toamna anului 2015 într-un club bucureștean.

Reporterul RRA, Dina Surdu,  a sintetizat declarațiile unuia dintre patronii clubului, Alin Anastasescu, care a fost audiat ieri de instanță. 

Diana Surdu: Alin Anastasescu și-a susținut nevinovăția în declarația dată la Tribunalul București și a precizat că organizatorul evenimentului din noaptea în care s-a produs tragedia de la Colectiv era responsabil ca totul să funcționeze normal, fără incidente. Încadrat de trei avocați care îi sugerau ce să spună Alin Anastasescu a spus că societatea pe care o deținea împreună cu ceilalți doi parteneri funcționa în condițiile legii, cu autorizație obținută de la primărie. El a menționat și despre controlul efectuat de ISU în 2014, atât în spațiile închiriate din Fabrica Pionierul, în urma căruia a fost dispusă remedierea unor deficiențe pe linie de prevenire și stingere a incendiilor, care au fost corectate. În privința focului de artificii patronul clubului a declarat că a aflat foarte târziu, în data de 30 octombrie,  și s-a opus verbal și explicit efectelor cu foc extins, în club. Referitor la spațiu, patronul a arătat că înafara ușii principale erau și alte uși de evacuare care ar fi putut să fie deschise la cererea organizatorului și anume ușile containerului originale, cele metalice, care au fost deschise la alte evenimente anterioare, iar datoria semnalizării era tot în sarcina organizatorului. 

În dosarul Colectiv sunt judecați patronii clubului bucureștean, patronii și angajați ai firmei care au organizat jocul de artificii care a dus la producerea incendiului și fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Alte două persoane, cei doi pompieri care au controlat localul dar nu au luat niciun fel de măsuri deși au constatat nereguli, sunt judecați în dosar.

Dosarul a fost trimis în judecată anul trecut în aprilie însă judecarea pe fond a început în urmă cu o lună. 65 de oameni au murit ca urmarea încendiului din 30 octombrie 2015. Și alți 150 au fost răniți. 


Etichete Alin AnastasescunevinovățieTribunalul Bucureștiorganizator evenimenttragedieColectiv

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live