Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Duminică, 23 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

8 Octombrie 2017
Vizualizari: 810
Comentează add

La Lupeni va fi înmormântat duminică minerul Iuliu Lucian Codlean, care a fost găsit decedat în subteran după surparea de joi, și care ar fi împlinit 40 de ani chiar astăzi.

Unul dintre cei doi mineri morți la Lupeni va fi inmormântat duminică

ilie-pintea

 Evacuarea răniţilor de la mina Lupeni. Foto: Arhiva/ Ilie Pintea.

La Lupeni va fi înmormântat astăzi minerul Iuliu Lucian Codlean, care a fost găsit decedat în subteran după surparea de joi, și care ar fi împlinit 40 de ani chiar astăzi.

La ceremonie vor participa ortacii de la mina Lupeni, dar și administrația Complexului Energetic Hunedoara, împreună cu reprezentanții sindicatelor.

Administrația locală a declarat  pentru mâine o zi de doliu ăn municipiu, decizia fiind luată în urma unei ședințe de îndată a Consiliului Local.

În accidentul de muncă din subteranul minei Lupeni și-a pierdut viața și Suciu Ioan Florin, cel care a fost evacuat primul din surpare. El a murit vineri seara la un spital din București, din cauza complicațiilor survenite în urma traumatismelor, și va fi înmormântat mâine.

Guvernul va acorda în următoarea ședință ajutoare pentru familiile victimelor și pentru minerul rănit în abatajul surpat, iar sindicatul și Complexul Energetic Hunedoara vor oferi și ele ajutoare financiare. 

Între timp, anchetele începute la mina Lupeni continuă, iar ministrul energiei, Toma Petcu, declara că așteaptă un raport preliminar în următoarele 15 zile.


Etichete lupeniminerinmormantareaccidentzi de doliu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live