Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Miercuri, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Clementina Tudor, Ialomița

20 August 2015
Vizualizari: 1508
Comentează add

Autorităţile din Ialomiţa au extins criteriile în baza cărora vor fi acordate ajutoare alimentare, ca urmare a creşterii cererilor din partea oamenilor.

Unul din patru ialomiţeni primeşte ajutoare alimentare

clementina-tudor-ialomita

Foto: primariagiurgiu.ro.

Numărul persoanelor cu venituri mici care vor primi ajutoare alimentare a crescut în judeţul Ialomiţa.

Autorităţile locale au extins criteriile în baza cărora vor fi acordate acestea.

Banii vin prin programul european de susţinere a celor cu posibilităţi materiale reduse, iar de acum sunt incluse şi persoanele fără venituri.

Modificarea şi completarea programului operaţional de ajutorare a persoanelor defavorizate va creşte numărul beneficiarilor la 25% din totalul populaţiei judeţului.

Prefectul Gigi Petre precizează că persoanele fără venituri vor fi identificate la nivelul localităţilor pentru completarea bazelor de date.

"Noi aşa am propus şi prin regulamentul de aplicare a acestei hotărâri de guvern vor fi depistate aceste persoane fără venituri sau cu venituri sub 450 de lei, autoritatea locală are obligaţia de a face o anchetă socială, şi prin dispoziţia de primar îşi asumă responsabilitatea autoritatea locală pentru acordarea acestor ajutoare", a spus Gigi Petre.

Completarea listelor de beneficiari cu persoanele fără venituri este salutată de cetăţeni, mai ales că produsele alimentare pe care le primesc le sunt de mare folos.

După definitivarea listelor la nivelul judeţului datele vor fi transmise la Ministerul Fondurilor Europene pentru centralizare şi organizarea licitaţiilor privind achiziţia de produse. 


Etichete ştiri sudIalomiţaajutoare alimentareUniunea Europeanăpersoane defavorizateprefectul Gigi Petrevenituri reduse

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live