Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA VERII Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

27 Noiembrie 2017
Vizualizari: 1002
Comentează add

Potrivit unui sondaj publicat de cotidianul spaniol El Pais partidele pro independenţă ar putea pierde majoritatea absolută în parlamentul catalan la alegerile din decembrie

Unul din patru catalani mai doreşte independenţa faţă de Spania

Palatul Regal din Madrid foto: Arhivă

Doar un sfert dintre catalani vor continuarea procesului de independenţă faţă de Spania, înaintea alegerilor regionale din 21 decembrie, potrivit unui sondaj publicat astăzi de ziarul El Pais.

În plus, partidele pro independenţă ar putea pierde majoritatea absolută în parlamentul catalan la alegerile din decembrie. Corespondenta RRA de la Madrid Annamaria Damian relatează că numai 24% dintre catalani spun că ar dori continuarea procesului de independenţă după alegerile regionale anticipate din decembrie, în timp ce majoritatea consideră că situaţia politică este rea.

Totuşi, 80% dintre cei care au răspuns la întrebări pentru sondajul publicat de El Pais consideră că este nevoie de o soluţie politică pentru repararea relaţiilor de familie, de prietenie şi între colegii de serviciu grav afectate de criza politică.

Barometrul mai indică şi că doar puţin peste jumătate din votanţii partidelor secesioniste sunt de acord cu o strategie asemănătoare cu cea din ultimii cinci ani privind indepedenţa. 35% dintre catalani doresc o coaliţie regională formată din Partidul Popular Ciudadanos şi Partidul Socialist Catalan.

Cei care doresc, dimpotrivă, un guvern regional format din partide secesioniste ajung, potrivit aceluiaşi sondaj, la 40%. Peste jumătate dintre cei chestionaţi sunt de acord că indiferent cine va câştiga alegerile, chestiunea teritorială trebuie rezolvată printr-un acord între Barcelona şi Madrid şi doar 29% dintre ei consideră că electorii sunt informaţi suficient privind consecinţele independenţei Cataloniei faţă de Spania.


Etichete sondaj SpaniaCataloniaEl Paisalegeri Catalonia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live