Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alin Şerbănescu

19 Ianuarie 2016
Vizualizari: 1025
Comentează add

Numai universităţile pot să retragă titlurile ştiinţifice de doctor pe care le-au acordat, a spus ministrul educației Adrian Curaj.

Universităţile pot să retragă titlurile ştiinţifice de doctor

alin-serbanescu

Ministrul Învăţământului, Adrian Curaj. Foto: gov.ro.

Guvernul a decis azi ca doar universităţile să poată retrage titlurile ştiinţifice de doctor pe care le-au acordat şi, de asemenea, să elimine excepţia prin care eventualele abateri ale demnitariilor de la etica academică puteau fi analizate şi sancţionate doar de Consiliul Naţional de Etică.

Executivul abrogă astfel, prevederi adoptate în vara anului 2012, pe fondul suspiciunilor de plagiat, ce vizau importanţi oameni politici.

Decizia de astăzi face parte dintr-un proces de reglementare a bunei conduite în cercetare, dezvoltarea tehnologică şi inovare, a explicat Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj: 

"Numai universităţile vor retrage titlul sau vor anula diploma, indiferent de monentul şi de modalitatea în care acestea au fost atribuite, am putut să modificăm Legea eticii. Am spus că va fi o ordonanţă de urgenţă privind legea educaţiei. După acea ordonanţă de urgenţă vom mai da cele necesare - hotărârile de guvern şi ordinile de ministru - pentru a avea un cadru total funcţional: problemă de sistem - abordare de sistem", a spus ministrul Adrian Curaj.

Ministrul Educaţiei a mai precizat că în scurt timp va fi funcţional şi un soft antiplagiat, prin care Universităţile şi alte autorităţi interesate vor putea verifica toate tezele de doctorat elaborate pana acum, simultan în limba română şi engleză.


Etichete universitatiguverntitluri stiintifice de doctorconsiliul nationald e eticaadrian curajministrul educatieisoft antiplagiat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live