Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Marţi, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Tănase

24 Iunie 2014
Vizualizari: 1078
Comentează add

Actul normativ adoptat de deputaţi lărgeşte atribuţiile universităţilor de medicină şi farmacie şi permite ministerului sănătăţii să finanţeze activitatea de cercetare.

Universităţile de medicină "pot prelua spitale"

ioana-tanase

Foto: Arhivă.

Deputaţii au aprobat astăzi o ordonanţă de urgenţă a Guvernului care modifică legea privind reforma în domeniul sănătăţii.

Actul normativ lărgeşte atribuţiile universităţilor de medicină şi farmacie şi permite ministerului sănătăţii să finanţeze activitatea de cercetare.   

"Ordonanţa 2 deschide calea universităţilor de medicină şi farmacie să preia spitale în România şi al doilea lucru absolut nou este acela că Ministerul Sănătăţii poate să finanţeze activitatea de cercetare din fonduri proprii.

"Aceasta face ca proiectele de cercetare finanţate prin bani europeni, institutele de cercetare care se află în construcţie, în absenţa acestei modificări, nu ar fi putut să fie finanţate" spune deputatul PNL, Horia Cristian. 

Ordonanţa redefineşte şi pachetul minimal de servicii medicale pentru persoanele neasigurate şi permite medicilor de familie să acorde consultaţii de urgenţă în afara orelor de program, în zonele în care nu există centre de permanenţă.

Camera Deputaţilor este for decizional.


Etichete deputaţiorrdonanţăspitaleuniversităţimedicinăfarmacieHoria Cristian

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live