Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Miercuri, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

26 Septembrie 2020
Vizualizari: 273
Comentează add

Universitatea Lucian Blaga din Sibiu va avea cursuri în sistem hibrid

carmen-vulcan-sibiu

 

Cele mai multe facultăţi din ţară încep săptămâna viitoare anul universitar în sistem hibrid, în care cursurile se ţin atât în clase, cât şi online. Reducerea numărului de studenţi care pot ocupa o cameră de cămin generează anul acesta probleme cu cazarea şi mai mari decât în trecut.
 
Care este situaţia la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, spre exemplu, ne spune corespondenta noastră Carmen Vulcan.
 
Reporter: Pentru începutul acestui nou an universitar în vreme de pandemie, Univeristatea Lucian Blaga din Sibiu a ales scenariul hibrid.
 
Sorin Radu, rector: Scenariul hibrid presupune derularea cursurilor şi seminariilor în versiune online, respectiv lucrările de laborator, lucrările practice faţă în faţă, cu respectarea tuturor standardelor de prevenţie stabilite de reglementările în vigoare.
Reporter: Cazarea studenţilor în cămine a început astăzi. Aceştia vor sta doar doi în cameră, maximum trei, acolo unde sunt spaţiile mai mari. Din această cauză, numărul de locuri este mai mic decât în alţi ani, capacitatea de cazare fiind de doar 70%.
 
Raluca Sasu, prorector: În prezent, putem să începem cu 1.326 de locuri. Purtarea măştii este obligatorie. Vor fi dezinfectanţi. Vor fi  termometrizaţi. Avem izolatoare la nivelul fiecărui cămin.
 
Reporter: Unii studenţi de la acele facultăţi unde se va aplica doar sistemul online au şi renunţat la locurile de cazare obţinute iniţial, care au fost redistribuite.
 
De luni se va deschide şi biblioteca universităţii şi cantina studenţească, dar aici masa se va servi în trei serii, iar studenţii care vor să limiteze şi mai mult interacţiunea cu alţi colegi vor putea lua mâncarea la pachet.
 
(PH)
 

Etichete universitatecursurihibridLucian BlagaSibiu(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live