Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 04 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Victor Gheorghe

4 Ianuarie 2017

Comisarul pentru afaceri economice și financiare, impozitare și vamă Pierre Moscovici spune că amenințările comune impun măsuri comune din partea Europei.

Uniunea vamală are o nouă strategie pe termen lung Uniunea vamală are o nouă strategie pe termen lung - Conține audio

victor-gheorghe

Uniunea vamală are o nouă strategie pe termen lung, la 50 de ani de la înființare.

Comisarul pentru afaceri economice și financiare, impozitare și vamă Pierre Moscovici spune că amenințările comune impun măsuri comune din partea Europei.

AUDIO: Agenda europeana. Euranet Plus.

„De la facilitarea comerțului și asigurarea securității frontierelor, la protecția civilă și lupta împotriva traficului de arme ilegale și de mărfuri contrafăcute, Comisia Europeană dorește să pună la dispoziția autorităților vamale naționale și a celor 120 000 de angajați ai acestora instrumentele adecvate pentru îndeplinirea acestei misiuni esențiale” – declară Pierre Moscovici într-un comunicat. În aceste condiții, în viziunea Comisiei, administrațiile vamale independente ale statelor membre ar trebui să depună eforturi pentru a acționa ca o singură entitate.

În același timp, cooperarea cu alte autorități competente în materie de gestionare a frontierelor și de asigurare a securității, cum ar fi poliția națională de frontieră și garda națională de coastă, dar și Europol, trebuie, de asemenea, să fie încurajată și consolidată.

În egală măsură, operațiunile vamale din Uniunea Vamală ar trebui să aibă acces la sistemele informatice necesare pentru a gestiona până la nouă declarații vamale pe secundă.  pledează, de asemenea, în favoarea unui rol mai proeminent al autorităților vamale în diverse domenii în contextul gestionării frontierelor, inclusiv în ceea ce privește lupta împotriva terorismului și asigurarea securității frontierelor.

În mod concret, Comisia propune o actualizare a normelor privind controlul vamal al numerarului în vederea reducerii activităților financiare ilegale desfășurate de grupurile infracționale și teroriste.

De asemenea, în prezent se examinează modul în care autoritățile vamale ar putea să contracareze comerțul ilicit cu bunuri culturale practicat de grupurile teroriste.

Acțiunile viitoare se vor concentra, de asemenea, asupra gestionării resurselor umane și financiare și asupra furnizării de echipament vamal specializat, inclusiv de laboratoare mobile și scannere corporale se mai arată în comunicatul publicat la Bruxelles.


Etichete uecomisia europeanaeuranetplusuniunea vamalapierre moscovici

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live