Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Ghioca

19 Aprilie 2011
Vizualizari: 1946
Comentează add

Teatrele din Cluj-Napoca şi Sibiu au fost marile câştigătoare ale celei de-a 19-a ediţii a premiilor UNITER. Radio România a primit premiul pentru cel mai bun spectacol de teatru radiofonic.

Uniunea Teatrală din România şi-a desemnat câştigătorii

cristina-ghioca

Gala premiilor Uniter, ediţia a 18-a. Foto: Arhivă Agerpres

Teatrele din Cluj-Napoca şi Sibiu au fost premiantele celei de-a 19-a gale UNITER.

Cel mai premiat a fost spectacolul "Strigăte şi şoapte", montat la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, care şi-a adjudecat premiile pentru cel mai bun regizor - Andrei Şerban, cel mai bun spectacol şi cel mai bun actor în rol principal - Zsolt Bogdán.

Cel mai bun spectacol de teatru radiofonic a fost desemnat "D'ale carnavalului", în regia lui Gavriil Pinte, producţie a Societăţii Române de Radiodifuziune.

Premiul UNITER pentru cea mai bună actriţă în rol principal a ajuns la Ofelia Popii, pentru rolurile din spectacolul "Felii", al Teatrului "Radu Stanca" din Sibiu.

Între alte distincţii acordate în cadrul evenimentului se numără premiul special pentru întreaga activitate care a revenit actorului Ilie Gheorghe, actriţei Coca Bloos, regizorului Tudor Mărăscu, scenografei Gabriela Nazarie şi criticului Ion Cazaban.

Premiul de Excelenţă i-a fost acordat actriţei Tamara Buciuceanu, iar premiul special acordat de Consiliul Britanic a ajuns la Ion Caramitru.

Senatul UNITER a decis ca în cadrul galei să fie acordate diplome de recunoştinţă reprezentanţilor personalului de scenă cu o activitate de peste 30 de ani în instituţiile teatrale de care aparţin.
 


Etichete premii UniterteatruTamara BuciuceanuIon CaramitruAndrei ŞerbanRadio RomâniaCluj NapocaSibiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live