Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Beatrice Brăileanu

30 Ianuarie 2012
Vizualizari: 1181
Comentează add

Liderii opoziţiei au căzut de acord ca parlamentarii PSD, PNL şi PC să se retragă din activităţile uzuale ale parlamentului, ca măsură de protest la adresa puterii, "care ignoră manifestaţiile din stradă".

Uniunea social liberală "intră în grevă parlamentară"

beatrice-braileanu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu. Foto: arhivă Agerpres.

Uniunea Social Liberală va intra în grevă parlamentară până la alegeri, a anunţat, luni, preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Liderul PNL a declarat că opoziţia a ajuns la un acord ca parlamentarii PSD, PNL şi PC să se retragă din activităţile uzuale ale parlamentului, ca măsură de protest la adresa puterii, care ignoră manifestaţiile din stradă şi nu recurge la un dialog real pentru găsirea unor soluţii.

Excepţie vor face situaţiile care pot fi decisive, privitoare la alegeri anticipate, la schimbarea guvernului sau la suspendarea preşedintelui, a adăugat Crin Antonescu.

"Protestul nostru este întemeiat pe atitudinea de până acum şi mai ales din aceste zile a puterii, care nu doreşte să ia act în fond de caracterul major al nemulţumurilor publice, nu doreşte să dialogheze pentru căutarea unei soluţii politice, încearcă să tragă de timp şi să păcălească încă odată alegătorii români, încearcă să mituiască pe ultima sută de metri alegătorii români", a spus liderul PNL.

Crin Antonescu a anunţat că activitatea parlamentarilor PNL se va desfăşura doar în teritoriu, respectiv în relaţia cu alegătorii.

Liderul PNL a precizat că durata acestui protest este "până la alegeri", anticipate sau nu, sau până la momentul în care s-ar putea ajunge la un acord oficial putere-opoziţie în vederea alegerilor anticipate, acord care "ar trebui transpus în realitate printr-un vot în parlament".

Opoziţia ar putea înainta o moţiune de cenzură

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că, în mod categoric, opoziţia va iniţia o moţiune de cenzură, însă nu a oferit şi o dată pentru acest demers.

"În mod sigur vom depune moţiune de cenzură, dacă doar asta va fi soluţia. Dar încă aşteptăm ca vocile raţionale ale unora de la putere să se facă auzite. Este evident că cei care sunt în funcţii, ca premierul Boc şi ceilalţi miniştri, nu vor să plece, dar încăpăţânarea lor şi lipsa de dialog va accentua blocajul.

"Iar dacă vor insista în continuare în refuzul dialogului, asta îi va costa foarte tare, şi nu sunt eu cel care să se supere, dar s-ar putea ca PDL să devină partid neparlamentar", a declarat Victor Ponta.

Liderul PSD a precizat că pe durata acestui protest parlamentarii opoziţiei nu îşi vor încasa indemnizaţiile.

"Nu poţi să nu munceşti şi să iei bani", a spus Victor Ponta.


Etichete PNLUSLCrin Antonescugrevă parlamentară

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live