Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

14 Martie 2017
Vizualizari: 861
Comentează add

Uniunea Europeană va înăspri legislaţia privind armele de foc, până la sfârşitul anului 2019, în baza unui proiect aprobat astăzi de Parlamentul European.

Uniunea Europeană va înăspri legislaţia privind armele de foc

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

  Foto: Arhivă.

Uniunea Europeană va înăspri legislaţia privind armele de foc, până la sfârşitul anului 2019, în baza unui proiect aprobat astăzi de Parlamentul European, care interzice achiziţia anumitor arme de către civili.

Proiectul, care constituie deja obiectul unui acord între statele membre, este menit să împiedice şi să limiteze accesul la arme pentru criminali şi terorişti, a explicat în intervenţia sa în Parlamentul European comisarul european însărcinat cu securitatea, Julian King.

Pe de altă parte, astăzi, în Spania, poliţia a anunţat descoperirea a peste 10 mii de arme, care au legătură cu atentatele asupra muzeului evreiesc de la Bruxelles din 2014.

Operațiunea denumită Portu, desfășurată de Europol și poliția spaniolă a dus la descoperirea unui adevărat arsenal de război în provinciile Biscaya, Girona și Cantabria, în cursul lunii ianuarie.

Puști-mitralieră, pistoale, grenade, proiectile, revolvere și material pentru falsificarea documentelor acestor arme au fost inventariate de la descoperirea depozitelor până acum.

Gruparea care deținea armele ilegale era formată din cinci persoane, în prezent arestate.

Aceasta cumpăra armele pe care le vindeau ulterior organizațiilor teroriste și grupurilor de crimă organizată.

Ancheta care a dus la această descoperire a fost declanșată în urma atentatului din 25 mai 2014, de la Muzeul Evreiesc din Bruxelles, unde un terorist de naționalitate franceză și origine algeriană au ucis trei oameni și a rănit grav o altă persoană.

Acesta a folosit arme cumpărate de la organizația care a ascuns arsenalul în Spania.


Etichete UEParlamentul EuropeanUniunea Europeanăarme de focSpania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live