Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu

28 Mai 2016
Vizualizari: 883
Comentează add

Uniunea Europeană a prelungit cu încă un an sancţiunile impuse regimului sirian condus de Bashar al Assad.

Uniunea Europeană, prelungire a sancţiunilor impuse regimului al Assad

cerasela-radulescu

 Bashar al Assad. Foto: facebook.com

Uniunea Europeană a prelungit cu încă un an sancţiunile impuse regimului sirian condus de  Bashar al Assad, până la 1 iunie anul viitor.

Între altele, peste 200 de persoane şi 70 de companii şi instituţii sunt vizate de interdicţii de călătorie şi îngheţarea activelor, din cauza represiunii violente a populaţiei civile din Siria.

Bruxelles-ul îşi menţine totodată angajamentul de identificare a unei soluţii de durată pentru conflictul sirian şi doreşte inclusiv organizarea de noi convorbiri de pace.

Sancţiunile includ în special un embargou asupra petrolului, restricţii impuse asupra anumitor investiţii, îngheţarea activelor băncii centrale siriene pe teritoriul UE, restricţii la export asupra echipamentelor şi tehnologiei care ar putea fi utilizate în scopuri represiunii interne.

Sunt de asemenea impuse sancţiuni sub formă de blocare a unor tranzacţii prin care regimul de la Damasc a lui Bashar al Assad poate intercepta convorbirile şi comunicaţiile electronice ale opoziţiei.

Decizia este în confiormitate cu concluziile Consiliului European din decembrie 2014, când statele membre au hotărât că vor continua să impună şi să aplice sancţiuni împotriva regimului Assad şi a susţinătorilor săi atât timp cât va continua represiunea.

Trebuie spus că statele membre insistă pe ideea unei reluări credibile a unui dialogului intra-sirian, coordonat de trimisul special al ONU, Staffan de Mistura şi vor sprijini livrarea de ajutor umanitar către toţi sirienii care au nevoie de acesta din zonele aflate sub asediu sau greu accesibile.


Etichete Bashar al AssadsanctiuniUE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live