Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DINCOLO DE ZIDURI Marţi, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Costi Dumăscu

9 Mai 2013
Vizualizari: 1094
Comentează add

La peste 6 ani de la integrarea României, preşedintele Traian Băsescu crede că Uniunea Europeană rămâne, cu toate lipsurile ei, singura soluţie viabilă pentru ţara noastră.

Uniunea Europeană "nu a livrat ce a promis"

costi-dumascu

Preşedintele Traian Băsescu. Foto: presidecy.ro.

Ziua Europei marchează, în fiecare an, sfârşitul celui de-al doilea război mondial în 1945 şi declaraţia istorică din 1950 a ministrului de externe francez, Robert Schuman prin care se puneau bazele Comunităţii Europene a Cărbunelui şi Oţelului.

La peste 6 ani de la integrarea României, preşedintele Traian Băsescu crede că Uniunea Europeană rămâne - cu toate lipsurile ei - singura soluţie viabilă pentru ţara noastră, iar premierul Victor Ponta afirmă că România trebuie să devină un membru activ şi implicat în decizii.

UE nu a livrat ce a promis. Adică reluarea creşterii economice şi crearea de locuri de muncă, spune preşedintele Traian Băsescu, într-un interviu acordat site-ului Calea Europeană.

Guvernele unor ţări au plătit sume enorme pentru incompetenţa, imoralitatea în afaceri şi lăcomia unor bancheri, iar acum găurile din bănci sunt acoperite cu banii populaţiei, de aceea crede şeful statului încrederea cetăţenilor în UE este în scădere.

Traian Băsescu mai afirmă că austeritatea este foarte rea pentru populaţie şi pentru economice, dar oricât de rea ar fi este de preferat împrumuturilor cu dobânzi de nesusţinut, sau intrării ţării în încetare de plăţi.

Premierul Victor Ponta crede că în plină dezbatere europeană austeritate sau creştere ecomică România a găsit soluţiile potrivite.

Şeful executivului afirmă că suntem una dintre puţinele ţări ale UE care a avut o consolidare fiscală bugetară importantă şi care în acelaşi timp a creat locuri de muncă, a stimulat consumul, deci a adoptat măsuri de creştere economică.

Asta ne dă dreptul să fim mai optimişti despre rolul şi locul României în Uniune, consideră Victor Ponta. De la elevul pus întotdeauna în spatele clasei şi scos la tablă ca să fie certat trebuie să devenim un membru activ, puternic şi implicat în dcizii.


Etichete Ziua Europeicel de-al doilea război mondialComunitatea Europeană a Cărbunelui şi OţeluluiRobert SchumanUniunea EuropeanăTraian BăsescuVictor Ponta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live