Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Sâmbătă, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Noiembrie 2017
Vizualizari: 953
Comentează add

Preşedintele director general al Radiodifuziunii Române, Georgică Severin, a vorbit despre invitatul de onoare al Târgului, Comisia Europeană.

Uniunea Europeană, invitatul de onoare al Târgului Internațional GAUDEAMUS

radiojurnal

 Foto: Alexandru Dolea.

În complexul ROMEXPO din Capitală îşi deschide portile, miercurea viitoare, Târgul Internaţional Gaudeamus - carte de învăţătură, organizat de Radio România.

La centrul de presă  al postului public de radio, organizatorii au prefaţat astăzi această ediţie.

Preşedintele director general al Radiodifuziunii Române, Georgică Severin, a vorbit despre invitatul de onoare al Târgului, Comisia Europeană. 

Georgică Severin: "Creăm acest parteneriat extrem de onorant pentru Radio România! Comisia Europeană la ediţia Gaudeamus face să fie o încununare a celor 10 ani de prezenţă a României şi a manifestărilor care au marcat acest lucru, Uniunea Europeană să fie, cu adevărat, invitatul de onoare la această manifestare. Vorbim de 14.000 de metri pătraţi dedicaţi cărţii, dedicaţi unui mod de a face cultură în stare pură, poate, pe care unii îl consideră învechit, dar care în continuare, cel puţin în viziunea mea şi a colegilor din Radio România, rămâne un fundament al culturii clasice, şi anume, cartea".   

Şefa reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti, Angela Cristea, a precizat că, în cei zece ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, s-au făcut paşi importanţi în ceea ce priveşte schimburile culturale şi în domeniul educaţiei. 

Angela Cristea: "Ne-am numit standul "Acasă, în Europa", pentru că sper că toată lumea din România se simte acasă în Europa, asta a fost întreaga logică a aderării României la Uniunea Europeană, să ne simţim acasă! Vom vorbi de lucruri foarte variate, de acest program Erasmus care a făcut ca zeci de mii de tineri români să ajungă într-un alt stat al Uniunii Europene să studieze pentru o perioadă de timp şi apoi să se întoarcă cu această experienţă, cu această sete de 'altfel', să se întoarcă acasă".        

Potrivit reporterului nostru Mihaela Helmis, 300 de expozanţi vor fi prezenţi săptămâna viitoare la Târgul Gaudeamus şi sunt programate peste 800 de evenimente.


Etichete targul international gaudeamusradio romaniauniunea europeanacomisia europeanaangela cristeageorgica severin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live