Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

George Nuţă

7 Februarie 2017

Doamna Norica Nicolai, europarlamentar, cunoaşte problema pentru că s-a dezbătut în Parlamentul European şi o să o rugăm să ne spună care este situaţia acum.

Uniunea Europeană impune controlul strict în domeniul pescuitului Uniunea Europeană impune controlul strict în domeniul pescuitului - Conține audio

george-nuta

Una dintre problemele importante dezbătute la nivel european este armonizarea controlului în domeniul pescuitului.

Doamna Norica Nicolai, europarlamentar, cunoaşte problema pentru că s-a dezbătut în Parlamentul European şi o să o rugăm să ne spună care este situaţia acum.

AUDIO: Europa verde. EuranetPlus.

Norica Nicolai: Din păcate, statele membre au sisteme de control absolut diferite. Unele controlează inclusiv uneltele de pescuit, procedura de pescuit în sine, dar şi consumatorul final. Pur şi simplu, inspectorii merg în restaurante să vadă care este situaţia peştelui care se livrează populaţiei, dacă respectă standardele de dimensiune, dacă nu cumva sunt specii capturate ilegal, iar alte state nu controlează decât procedura de pescuit.

Reporter: Ce normative are Uniunea Europeană în acest domeniu?

Norica Nicolai: În momentul de faţă, avem două regulamente care reglementează controlul în materie de pescuit, cel din 2009, adică 1224, şi încă un regulament care a apărut în 2010, dar ca interpretare a celui din 2009.

Reporter: Ce prevede acest regulament şi cum îmbunătăţeşte situaţia?

Norica Nicolai: Regulamentul, care nu este foarte clar în materie de definiţie, face posibil ca interpretările cu privire la control în statele membre să fie diferite şi pe o piaţă care circulă intercomunitar este posibil ca anumite împrejurări să fie considerate nesemnificative de către o autoritate, iar pentru alte autorităţi să constituie contravenţii sau chiar infracţiuni.


Etichete Uniunea Europeană impune controlul strict în domeniul pescuituluieuranetpluscomisia europeanauniunea europeananorica nicolai

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live