Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

15 Ianuarie 2022
Vizualizari: 411
Comentează add

După consfătuirile de la Brest, în Franța, miniștrii europeni a apărării și de externe și-au reafirmat solidaritatea cu Ucraina și cu celelalte țări partenere din estul Europei.

Uniunea Europeană cere Rusiei să reducă tensiunile de la granița cu Ucraina

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

  Josep Borell. Foto: europa.eu

Uniunea Europeană cere Rusiei să reducă tensiunile de la granița cu Ucraina și respinge încercările Moscovei de a construi noi sfere de influență în Europa.

După consfătuirile de la Brest, în Franța, miniștrii europeni a apărării și de externe și-au reafirmat solidaritatea cu Ucraina și cu celelalte țări partenere din estul Europei.

În cazul în care nu se va ajunge la o formulă de discuție între europeni și ruşi, Uniunea Europeană este hotărâtă să susțină în continuare Ucraina și alte țări care s-ar simți amenințate şi, totodată, să aplice sancțiuni care să descurajeze Moscova, a declarat înaltul oficial pentru politică externă, Josep Borell.
 
Josep Borell: Uniunea Europeană este pregătită să răspundă imediat la orice agresiune, indiferent de natura ei, dar preferând, desigur, dialogul și negocierea. Date fiind circumstanțele actuale, este foarte important să fim uniți. 
 
În cele trei zile ale reuniunilor desfășurate la Brest, în vestul Franței, miniștrii europeni de externe și ai apărării au avansat în definitivarea Busolei Strategice, document esențial pentru securitatea Europei și pe care Franța l-a pus pe lista de priorități a președinției sale la Consiliul Uniunii Europene.
 

Etichete Uniunea EuropeanăRusiaUcrainaJosep BorellBrestFranta(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live