Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

5 August 2020
Vizualizari: 194
Comentează add

Unitate mobilă ATI, cerută la Hunedoara

ilie-pintea

  Foto: Arhivă.

Prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, a solicitat o unitate mobile de terapie intensive, în condițiile în care spitalele hunedorene nu mai au locuri la anestezie-terapie intensivă pentru pacienții diagnosticați cu COVID-19. Potrivit autorităților, la nivelul județului sunt doar 11 paturi pentru acești pacienți, toate ocupateîn present, iar la sfârșitul lunii trecute mai mulți pacienți au ajuns la spitale din alte județe ale României.
 
Prefectul Vasilică Potecă a declarant că va mai avea discuții în acest sens și cu secretarul de stat Raed Arafat, iar  unitatea mobilă de terapie intensivă va fi montată la spitalul din municipiul Hunedoara , urmând  să asigure cel puțin încă 10 paturi pentru hunedorenii diagnosticați cu COVID-19 aflați în stare gravă.
 
Pentru că numărul de paturi alocate pentru pacfienții cu noul coronavirus a fost deposit, de săptămâna trecută Direcția de Sănătate Publică a județului Hunedoara a dispus desemnarea Sanatoriului de Pneumoftiziologie de la Geoagiu ca unitate support pentru Covind 19. Unitatea medocală are 100 de paturi, dintre care aproape 40 au fost deja ocupate, dar duce lipsă de personal medical.
 
(PH)

Etichete ATIHunedoara(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live