Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DOCUMENTARELE RRA (R) Vineri, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Cealera, Constanța

24 Ianuarie 2022
Vizualizari: 376
Comentează add

Din cauza gerului şi a valului de infectări cu SARS-CoV-2 din ultimele zile, la manifestarea din Piaţa Ovidiu nu au asistat mai mult de 70 de oameni.

Unirea Principatelor Române, sărbătorită la Constanţa

sorin-cealera-constanta

FOTO: Sorin Cealera.

Unirea Principatelor Române a fost sărbătorită azi şi la Constanţa, printr-o ceremonie la care au luat parte marinarii militari ai Forţele Navale şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

Din cauza gerului şi a valului de infectări cu SARS-CoV-2 din ultimele zile, la manifestarea din Piaţa Ovidiu nu au asistat mai mult de 70 de oameni.

În Constanţa, incidenţa este de aproape 13 cazuri la mia de locuitori.

Comandantul Flotei și al Garnizoanei Constanța, contraamiralul de flotilă Valentin Iacoblev, a trecut în revistă Garda de Onoare, constituită din militari ai Forțelor Navale, în cinstea evenimentului de astăzi.

Reprezentanții autorităților au vorbit despre importanța actului de la 1859 și despre idealurile Unirii în contextul actual. Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu:


Mihai Lupu: Vreau să mulţumesc tuturor factorilor implicați la combaterea pandemiei și în special cadrelor medicale. Cuvintele care definesc semnificația acestei zile sunt "unitate" și "perseverență". La mulți ani, români! La mulți ani, România!


Reporter: Mai mult de 40 de reprezentanți ai unui partid politic au fost prezenți cu steaguri tricolore și au format o horă, fără a se ține însă de mâini și păstrând distanța fizică impusă de protocolul sanitar în vigoare. Un grup a purtat un lup dacic confecționat din metal, ca stindard la manifestare.


-: Am ales să venim cu el aici, e nevoie, conştiinţa noastră, simbolurile care ne reprezintă, să reziste în timp.


Reporter: Tot astăzi, marinarii militari din Garnizoana Mangalia au participat la o ceremonie similară, la complexul monumental din Piața Republicii.


Etichete Unirea Principatelor RomâneConstanţaziua unirii principatelor(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live